» » » Як працює поїзд?

Як працює поїзд?

Як працює поїзд?

Багато дітей цікавляться тим, як влаштований і працює поїзд, за рахунок чого він пересувається. Виявляється, цей процес досить просто пояснити. По суті, поїзд - це ряд з`єднаних між собою вагонів, які тягне за собою по рейках локомотив. При цьому вагони не мають власного двигуна, а локомотив надає руху мотор.

Мотор виробляє енергію, необхідну для забезпечення обертання коліс. Таким чином, локомотив рухається і тягне за собою вагони. Двигун, як правило, використовується електричний або дизель-електричний. У першому випадку поїзда їздять виключно за одним рейковому шляху і на незначні відстані. Енергію в цьому випадку поїзда отримують від спеціально простягнутих над коліями проводів. Приклад електричного поїзда - трамвай.

Дизель-електродвигуни забезпечують більш істотну потужність, ніж електромотори. Саме тому їх використовують для транспортування важких вантажів і пасажирських потягів на значні відстані. Причому в даному випадку локомотив здатний пересувати більше 10 вагонів, і поїзд може мати довжину орієнтовно 1,5 км.

У дизель-електродвигунах електрику, яке необхідно для харчування мотора, виробляється генератором. А генератор, в свою чергу, працює за рахунок згорає дизельного палива. Однак спочатку локомотиви приводилися в дію за допомогою перегрітої пари, одержуваного при спалюванні в топках вугілля або дров.

Також вам стануть у пригоді ці статті:



Увага, тільки СЬОГОДНІ!