» » » Як завести дизель у мороз?

Як завести дизель у мороз?

Як завести дизель у мороз?

Дизельні автомобілі досить поширені в експлуатації у автолюбителів нашої країни. Хоча сьогодні високоякісна солярка майже зрівнялася в ціні з бензином, багато водіїв вважають за краще такого роду двигуни через їх енергоємності та спритності. Все це добре в поїздках жарким літом. У холодну ж пору року дизельний двигун - навіть і відносно новий - може «підкласти свиню» і просто не запуститися в потрібний час, коли так поспішаєш на роботу, наприклад. Спробуємо розібратися: з яких причин це відбувається і як все-таки спробувати самостійно завести дизель у мороз?

парафінізация палива

Це явище - одна з перших причин того, що двигун не запускається. При цьому і акумулятор працює, і стартер крутить, і свічки в порядку, а пальне не надходить в систему. Попросту кажучи, солярка при досить низькій температурі схильна втрачати свою плинність, забиваючи пори фільтра палива.

Як боротися?

Якщо запуск дизеля в мороз не провадиться саме з цієї причини, то необхідно в паливо додати спеціальну присадку «антигель», яку рекомендують використовувати для невідповідного пального вже при температурі нижче мінус дванадцяти градусів Цельсія. Тільки бажано зробити це до того, як температура впала. Дійте відповідно до інструкції: як правило, необхідно просто видавити тюбик в бензобак при заправці автомобіля. Інший - не менш ефективний - варіант: залити на заправці спеціальне Не густеющая зимове дизельне паливо, призначене виробником для більш низьких температур. Старе - попередньо злити.

Швидкий запуск



Якщо все системи вашого автомобіля працюють нормально, а дизель не заводиться в мороз, спробуйте спрей для швидкого запуску двигуна. Він зроблений на основі спеціального ефіру, його можна придбати на заправній станції або в магазині для автолюбителів. Потрібно кілька разів бризнути з розпилювача у впускний колектор (для цього - відкрити корпус фільтра повітря). Після цього, якщо стартер нормально крутить, двигун, по ідеї, повинен запуститися. Якщо немає - спробуйте повторити операцію ще раз.

електрообігрівач

Досвідчені автолюбителі знають і такий секрет запуску дизеля при сильних холодах, якщо машина стоїть, наприклад, в неопалюваному гаражі, в якому проведено електрику. Потрібно взяти невеликий електричний обігрівач (бажано, безпечний) і підкласти його під захист двигуна на підлогу. Включаємо і чекаємо хвилин п`ятнадцять. Частини двигуна і паливо за цей час в закритому приміщенні встигають прогрітися до плюсової температури. Результат: двигун запускається з першої спроби!

Детальніше про все це читайте в статті Як завести дизель взимку.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!