» » » Як завести машину в мороз?

Як завести машину в мороз?

Як завести машину в мороз?

Зимовий період експлуатації є найважчим не тільки для власника, а й для самого автомобіля. Особливо гнітюче виглядають проблеми з запуском свого «залізного коня» в морозний ранок після різкого похолодання. А для того, щоб полегшити зимовий запуск автомобіля, необхідно підготувати його відповідним чином до експлуатації в зимовий час року, а також знати деякі прийоми того, як завести машину взимку.

Підготовка автомобіля до запуску двигуна

Підготовка будь-якого автомобіля до експлуатації взимку повинна починатися з акумулятора. Для цього потрібно зачистити клеми, потім ретельно затягнути всі гайки і їх кріплення. Якщо акумулятор вашого автомобіля старий, то краще замінити його на новий. При виборі нового акумулятора варто віддавати перевагу відомим маркам з великою ємністю. Намагайтеся уникати дешевих китайських, а також контрафактних російських акумуляторів. Також необхідно регулярно протирати сухою ганчіркою поверхню між клемами. На стартере слід перевірити контакти живлять проводів, а також герметичність наконечників, які захищають ці контакти. Під час спроби запустити двигун, необхідно уникати його тривалої роботи, щоб не спалити його. Слід звернути увагу і на те, що тривале обертання двигуна стартером відбивається вкрай негативно на силовому агрегаті автомобіля, особливо в тих випадках, якщо він інжекторний і з електронним управлінням. Необхідно перевірити стан високовольтних проводів. Потрібно звернути увагу на відсутність тріщин в ізоляції. При виявленні тріщин, слід замінити весь провід, а не намагатися усунути їх за допомогою водовідштовхувальних спреїв. Також потрібно перевірити і кришку трамблера. Не варто використовувати колишні у вживанні або китайські дроти, оскільки від такої заміни толку не буде. Слід перевірити в коробці передач стан масла, при необхідності його потрібно замінити. Особливу увагу слід приділяти рівню палива. Бак повинен бути заповнений більш ніж наполовину. Це необхідно для того, щоб вода, що накопичується на дні, не потрапляла всередину паливної магістралі і не замерзала там при низькій температурі.

Як завести автомобіль з МКПП



Головне правило, що дозволяє вирішити таку проблему, як завести машину в мороз, полягає у відключенні всіх споживачів електрики. До них відносяться: фари, вентилятор обігрівача, кондиціонер, аудіосистема, обігрів заднього скла. Якщо акумулятор холодний, то для того, щоб підігріти його, необхідно включити фари на 30 секунд. Потім повернути двигун стартером, але не пускаючи відразу. Після чого можна починати основні спроби запуску двигуна, при цьому вичавивши зчеплення. Якщо перша спроба не вдалася, необхідно почекати паузу в 30-40 секунд. Потім можна знову спробувати завести двигун. Не варто чіпати педаль газу, оскільки система уприскування сама повинна забезпечити подачу необхідної кількості палива. Так потрібно провести не більше 5-7 спроб запуску з паузами між ними в 30 секунд. Якщо ці способи не допомогли і ви не знаєте, як завести машину взимку, в такій ситуації, то слід видалити з високовольтних проводів вологу. Для цього потрібно скористатися спреєм Wd-40. Приєднавши дроти до акумулятора, потрібно попросити в іншого водія «прикурити». Головне, не забувайте робити між спробами запуску паузи. У разі якщо і цей спосіб не допоміг завести двигун, можна вдатися до допомоги буксира. При цьому варто заздалегідь домовитися з водієм буксирувальника про сигнали, а потім включити другу або третю передачу. Коли двигун заведеться, не можна дати йому стихнути. Для цього необхідно акуратно натискати педаль газу. Потім потрібно відразу вичавити зчеплення і включити передачу. Тепер мотору слід прогрітися. Щоб зробити це потрібно збільшити обороти двигуна до 1100-1500. Так двигун зможе прогрітися набагато швидше, а акумулятор - зарядитися.

Як завести автомобіль з АКПП



Власникам автомобілів з автоматичною коробкою передач необхідно готуватися до зимової експлуатації більш грунтовно. Якщо акумулятор вашого авто служить понад три роки, слід замінити його на новий. Для того, щоб полегшити запуск двигуна в зимову пору року, промисловість випускає спеціальні паливні присадки. Вони значно покращують властивості займання холодного бензину. Не варто забувати і про те, що бензин втрачає свої властивості при зниженні навколишньої температури нижче - 32 градусів. Ранковий запуск в сильний мороз варто починати з включення на пару хвилин ближнього світла фар. Після цього можна почати заводити двигун. Якщо спроби не увінчалися успіхом, то варто зробити впорскування невеликої кількості ефіру у всмоктуючий колектор. Такий ефір призначений спеціально для того, щоб полегшити запуск двигуна в зимову пору року. Якщо після всіх описаних вище спроб завести двигун так і не вдалося, то не падайте духом, можливо вам ще вдасться завести машину. Допомога вам в цьому може надати пуско-зарядний пристрій. У будь-якому випадку необхідно буде відновити ємність акумуляторної батареї, і тільки після цього можна повторити спроби запуску двигуна на автомобілі з автоматичною коробкою передач.

Якщо ви власник автомобіля з «автоматом», то вам не слід вдаватися до наступних методів запуску двигуна в холодну пору:

  • Ні в якому разі не можна намагатися завести машину "зі штовхача», вдаючись до такого методу, ви не тільки зашкодить коробку передач, а й зможете зіпсувати мотор.
  • Якщо ви намагаєтеся скористатися стороннім джерелом електрики для запуску стартера, не переплутайте плюс і мінус, інакше справа не закінчиться лише згорілими запобіжниками.
  • Чи не перемикайте режими коробки передач при заглушеному моторі, це також може привести до поломки трансмісії.

Тепер ви знаєте, як завести машину в мороз. Бажаємо успіхів у роботі!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!