» » » Як прикурити автомобіль?

Як прикурити автомобіль?

Як прикурити автомобіль?
Як прикурити автомобіль?

Кожен власник автомобіля хоча б раз стикався з проблемою запуску автомобіля. У таких випадках часто доводиться вдаватися до методики запуску двигуна автомобіля від іншої машини, з зарядженим акумулятором. У подібних ситуаціях, багато хто задається питанням - як прикурити автомобіль від акумулятора?

Для здійснення даного процесу будуть потрібні наступне:

  • спеціальні дроти з щупами (для підключення до акумулятора іншого автомобіля);
  • набір гайкових ключів;
  • корисно мати навик в прикурювання від іншого автомобіля.

В межах міста знайти автомобіль для прикурювання - не складе особливих проблем. Більшість водіїв навряд чи відмовляться надати такого роду допомогу, адже ніхто не застрахований від попадання в таку ж ситуацію. Набагато складніше буде вирішити дану проблему в безлюдному місці з маленьким рухом. У подібних ситуаціях може знадобитися виклик евакуатора. У таких ситуаціях головне не панікувати.

Інструкція



Перед тим як звертатися за допомогою, заздалегідь слід оцінити візуально проїжджаючі мимо або стояли поруч. Дуже важливим фактом у виборі автомобіля для прикурювання вважається обсяг двигуна. Для того, щоб правильно прикурювати автомобіль, ємність акумулятора автомобіля донора повинна бути приблизно такою ж, як і у автомобіля реципієнта, одночасно і не більше, і не менше вашої.

  1. Вибравши автомобіль, попросіть його власника поставити свою машину якомога ближче до вашої (відстань вибирати слід виходячи з довжини проводів для з`єднання). Після проведення даної маніпуляції, слід відкрити капот і від`єднати мінусову клему на акумуляторі свого автомобіля.
  2. Чи не заглушаючи двигун автомобіля донора слід відкрити його капот і з`єднати червоним проводом два плюсових контакту акумуляторів між собою. Затиск чорного, мінусового, дроти закріпіть на мінусовій клеми акумулятора донора. Інший крокодил дроти, слід надійно закріпити на двигуні вашого автомобіля. Може проскочити іскра, проте це не небезпечно.
  3. Після проведення даної процедури поверніть ключ запалювання і дайте автомобілю кілька хвилин попрацювати, щоб увійти в нормальний стан. Чи не зупиняючи двигун, акуратно зніміть дроти. Найбільш правильним варіантом буде одночасне зняття проводів з клем обох акумуляторів: спочатку дріт з (-), а потім провід з (+).

Сподіваємося, прочитавши цей матеріал, ви дізналися про те, як прикурити автомобіль. Прочитайте більш детальну інформацію в статті - Як завести машину, якщо сів акумулятор.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!