» » » Як зняти клеми?

Як зняти клеми?

Як зняти клеми?

Для більшості автомобілістів зняти клеми з акумулятора не складає труднощів. Однак багато новачків спочатку губляться, бо не мають належних навиків. Насправді ця процедура дійсно проста у виконанні.

У цій статті розглянемо, як зняти клеми, а також поговоримо про догляд за ними.

Зняття клем акумулятора

Вам знадобиться гайковий ключ на 10 і 13 міліметрів. Спершу потрібно відключити запалювання і тільки після цього відкрити капот. Тепер можна розбиратися, як зняти клеми з акумулятора.

  1. Погляньте уважно на акумулятор і його клеми. В першу чергу ви повинні зняти клему мінус, потім клему плюс.
  2. Використовуйте гайковий ключ, щоб відкрутити гайки. Це дозволить вам звільнити кріплення і витягнути акумулятор.
  3. Будьте обережні, щоб не пошкодити акумулятор та інші частини автомобіля. Ні в якому разі не можна перевертати акумулятор, інакше електроліт витече з корпусу, що безнадійно зіпсує прилад.
  4. У разі автомобіля моделі ваз 2108 і 2109 вам потрібно в першу чергу послабити гайку, яка стискає негативну клему.
  5. Після цього зніміть затиск і провід, який приєднаний до клеми. Те ж саме виконайте з плюсовою клемою. Після цього відкрутіть болти і зніміть затиск з передньої частини.
  6. Зняття клем потрібно перш за все для їх очищення. Для цього слід скористатися щіткою, а також спеціальними засобами, які можна придбати в магазині. Обов`язково перевірте, щоб на акумуляторі не було тріщин. Якщо такі знайшли, то батарею краще замінити.


Будьте обережні! Якщо електроліт потрапив вам на шкіру, терміново потрібно обробити це місце розчином лугу. Ні в якому разі не використовуйте воду, інакше це викличе хімічний опік. Тільки луг зможе нейтралізувати розчин кислоти, яка міститься в електроліті.

Якщо вас цікавить демонтаж акумулятора, рекомендуємо прочитати статтю по темі Як зняти акумулятор з машини.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!