» » » Як підключити тахометр?

Як підключити тахометр?

Як підключити тахометр?

Як в принципі роботи, так і в обслуговуванні бензиновий і дизельний двигуна є відмінними один від одного. Це можна відразу ж побачити, заглянувши під капот автомобіля або ж пару раз натиснувши на педаль акселератора. Прилади, встановлені в авто, мають одну і ту ж функціональність і вид, але підключення в ряді випадків відрізняється.

Не менш важливим з обговорюваної теми є такий фактор як: куди підключати тахометр. Подальший розгляд можна розділити на дві частини.

Підключення до автомобіля до дизелю

 Щоб підключити тахометр до дизелю необхідно підібратися до котушки генератора. У більшості випадків потрібно заїхати на оглядову яму, зняти захист генератора очистивши його від бруду. На самій котушці генератора розташовані клеми, що відповідають кожна за окремий процес. Знаходимо клему з написом «W». Ось до цієї клеми необхідно підключити контакт від тахометра. Щоб правильність його показань відповідала дійсності, беремо, і замикаємо контакт, який відходить від масляного насоса високого тиску. В іншому випадку, після досягнення 2500 об / хв буде загорятися лампочка на приладовій панелі, що відповідає за тиск масла в системі. І зовсім забув, в ряді випадків, після розтину кришки генератора власники автомобіля не знаходять клему з написом «W», грішачи на завод виробник, який в цьому не побачив потреби. Коли це так, необхідно розглянути на обмотці висновок контактів до вбудованого випрямителю генератора, їх там буде три. До одного з них слід припаяти кінець кабелю тахометра. При правильності всіх дій тахометр буде працювати. Після всіх виконаних маніпуляцій закрутіть кришку генератора, прослідкуйте, щоб провід не торкався рухомих деталей.

Підключення до машини з бензиновим двигуном



Правильно підключити тахометр до автомобіля з бензиновим двигуном вам може допомогти електрична схема, яка йде в комплекті з приладом. Якщо ж такої схеми немає, не турбуйтеся, все дуже просто і не вимагає втручання фахівців. Спершу, закріплюємо тахометр, на те місце, де вам буде зручно. Від самого приладу відходять три проводка. Чорний - це маса, підключаємо до кузова автомобіля, Червоний - це харчування, підключаємо до клеми на замку запалювання, на яку від генератора або акумулятора при включенні надходить напруга в 12 Вольт. Що залишився провід, щодо від марки апарату може мати будь-яке забарвлення, підключаємо в залежності від схеми запалювання. При контактної схемою підключення тахометра здійснюється до переривач трамблера. Якщо схема запалювання безконтактна - тоді до комутатора напруги. Майже у всіх тахометр є підсвічування циферблату, яку необхідно підключити до габаритних вогнів автомобіля. Для цього знаходимо відповідну клему на замку запалювання.

Ось вам і відповідь на питання про те, як підключити тахометр. Вдалого підключення!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!