» » » Як підключити тахометр на ваз?

Як підключити тахометр на ваз?

Як підключити тахометр на ВАЗ?
Як підключити тахометр на ВАЗ?

Тахометр - це спеціальний прилад, який використовується для виміру частоти обертів обертового вала автомобіля. Його основна функція - це визначення моменту переходу на наступну передачу.

Установка тахометра на ВАЗ

Варто відзначити, що підключати електронний тахометр краще на карбюраторні автомобілі. Якщо двигун вашої машини інжекторний, то краще ставити відразу бортовий комп`ютер, який крім вимірів частоти обертання валу буде вимірювати ще безліч інших необхідних значень і виконувати більше функцій. Установка такого комп`ютера - процедура не дуже складна.

Отже, розглянемо порядок установки електронного тахометра:

  1. Насамперед вибираємо місце, де прилад буде розташований. Підбирати тахометр необхідно, враховуючи будову автомобіля і його модель, інакше прилад буде працювати з невеликими відхиленнями.
  2. Далі вам необхідно підключити прилад до проводки автомобіля. Пам`ятайте, що без спеціальних знань ви цього не зробите. Для людей, які вже мали досвід роботи з проводкою, процедура здасться досить простий. Але якщо прилад підключати, не знаючи особливостей будови автомобіля та його "начинки", то це може мати негативні наслідки: прилад або взагалі не буде працювати, або працюватиме неправильно.
  3. Від тахометра йде три дроти: плюсовій, мінусовій і маса. Для карбюраторного авто підключаємо плюсової і мінусової проводу до котушки запалювання автомобіля: плюс - до плюса, мінус - до мінуса. Маса підключається до кузова автомобіля - «на землю». У инжекторном автомобілі прилад необхідно приєднувати до контролера електронної системи машини (управління мотором).


Тепер ви знаєте, як підключити тахометр на ВАЗ. Якщо є ще якісь проблеми з вашим авто, то зверніться за допомогою до розділу Ремонт автомобіля.

Додатково читайте статтю Як підключити тахометр.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!