» » » Як встановити бортовий комп'ютер?

Як встановити бортовий комп'ютер?

Як встановити бортовий комп`ютер?

Бортові комп`ютери використовують для виявлення видатних і прихованих несправностей автомобіля. Вони дозволяють автолюбителю своєчасно виконувати ремонтні операції. Завдяки бортовим комп`ютерам, можна значно заощадити кошти на діагностику в автосервісах.

Підготовка до встановлення

Отже, ви вирішили оснастити вашу машину таким приладом. Розглянемо, як встановити бортовий комп`ютер. Якщо фахівцям платити гроші не хочеться, то потрібно встановлювати самому. Давайте перейдемо до вивчення процесу установки.

  • Спочатку нам потрібно зняти мінусову клему з акумулятора, відкривши багажник. Заходимо в салон і знімаємо ручки регулювання грубки.
  • Далі нам потрібно відкрутити два гвинти. У бардачку ми бачимо два чорних гвинтика, саме їх і потрібно викрутити, після чого витягуємо цей ящик.
  • Тепер нам потрібно зняти лицьову панель, витягаючи її на себе.
  • Виймайте панель дуже акуратно, так як є можливість зламати її. Заздалегідь акуратно від`єднайте дроти.
  • До тих дротах, які призначені для під`єднання до бортового комп`ютера, підключається зелений провід датчика кількості палива.
  • Подивіться, може бути, у вас є окремий роз`єм для БК. Якщо є, то проблем з підключенням не повинно бути. Але якщо такого немає або ви його відрізали, то доведеться повозитися з проводами.
  • У вітчизняних машинах є білий провід шини даних, його ми і підключимо до гнізда в автомобілі. Як це зробити написано в інструкції. Тепер можемо підключати бортовий комп`ютер.

Дізнатися, чи можна встановити бортовий комп`ютер на ваш автомобіль, бажано в магазині.

Встановлюємо бортовий комп`ютер



Вставляємо масу акумулятора назад, включаємо запалювання і чекаємо, поки бортовий комп`ютер визначить, з якого електронного блоку управління працювати.

Після всього цього, все робимо за інструкцією:

  1. Встановлюємо правильну дату і час;
  2. Зазначаємо, який обсяг бензобака у нас;
  3. Вказуємо кордону попереджень (це може бути попередження «Двигун прогрітий» і т.д.);
  4. Нам треба переконатися, що бортовий комп`ютер правильно визначає швидкість руху, тому що, якщо буде неправильно показувати, витрата палива буде шокуючим;
  5. Тепер регулюємо калібрування бака. У той час, коли загоряється жовта лампа - в баку 15 літрів, вказуємо в налаштуваннях це. Заправляємося на повний бак і це теж вказуємо в налаштуваннях.

Усе. З основними кроками установки бортового комп`ютера на автомобіль ми ознайомилися. Залишилося тільки перевіряти, тестувати прилад, чи все працює. Також подивіться настройки комп`ютера самостійно, тому що у бортових комп`ютерів дуже багато можливостей. Сподіваємося, що ця інструкція допоможе всім, хто купив і хоче встановити бортовий комп`ютер на свій автомобіль самостійно.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!