» » » Як налаштувати бортовий комп'ютер?

Як налаштувати бортовий комп'ютер?

Як налаштувати бортовий комп`ютер?
Як налаштувати бортовий комп`ютер?

Бортовий комп`ютер є досить складним приладом і його налаштування може зайняти час. Але перед тим, як приступити до налаштування, необхідно його підключити до системи автомобіля.

Бортовий комп`ютер: підключення

Щоб підключити бортовий комп`ютер, потрібно знайти діагностичну колодку. Для цього потрібно скористатися спеціальним роз`ємом. Само собою, цей роз`єм повинен підходити до того, що є в автомобілі. Часто буває так, що роз`єми не підходять, і доводиться користуватися перехідниками. Як правило, знайти такі не складно, наприклад, в спеціалізованих автомагазинах.

Бортовий комп`ютер: настройка



Після підключення бортовий комп`ютер необхідно налаштувати. Слід враховувати, що система комп`ютера автоматично зчитує поточні параметри. Щоб перейти до безпосередньо налаштуванні комп`ютера потрібно зробити наступне:

  1. Включити запалювання і завести двигун.
  2. Перейти в режим установок.
  3. Вибрати тип електронного блоку із запропонованого списку і встановити його як основний.
  4. Вибрати режим витрати палива.
  5. Якщо ви вибрали ручне визначення, то вам потрібно буде внести дані щодо кількості палива в баку самостійно.
  6. Виберете параметри, які потрібно відображати на дисплеї.
  7. Налаштуйте підсвічування дисплея.
  8. Рекомендується самостійно встановити температуру включення вентилятора для охолодження двигуна. Це пов`язано з тим, що комп`ютер зазвичай не здатний визначити температуру двигуна, адже в багатьох автомобілях не встановлені теплові датчики.

Поради по налаштуванню і використанню

Незважаючи на те, що бортовий комп`ютер покликаний допомагати користувачеві в завданню управління автомобілем, водію слід пам`ятати, що він не може повністю замінити його.

  1. Якщо комп`ютер має можливість оцінювати рівень моторного масла в двигуні, не слід вірити йому на слово, а періодично перевіряти рівень масла самостійно.
  2. Деякі бортові комп`ютери мають функцію управління системи сигналізації. Однак варто врахувати, що якщо сама система сигналізації може бути захищена від електронного злому, то в разі, якщо автомобіль був залишений з включеним запалюванням, при відсутності захисту у комп`ютера, він може бути легко зламаний.
  3. Не слід покладати на комп`ютер більше, ніж це необхідно. Пам`ятайте, що даний пристрій здатне споживати чимало струму через велике навантаження, через що акумуляторна батарея розряджається значно швидше.
  4. Не міняйте налаштування, які були прочитані з електронного блоку управління. Це рекомендується робити тільки в центрі діагностики та сервісу для машин. В іншому випадку, ви можете випадково заблокувати роботу бортового комп`ютера і деяких систем вашого автомобіля.


Увага, тільки СЬОГОДНІ!