» » » Як реанімувати акумулятор?

Як реанімувати акумулятор?

Як реанімувати акумулятор?

Незважаючи на те, що причин появи несправностей в акумуляторі досить багато, його необхідно спробувати реанімувати, тобто привести в дію, і таким чином, продовжити термін експлуатації. Як реанімувати акумулятор автомобіля і як заряджати акумулятор, який не використовувався довгий час? Ці питання ми обговоримо в даній статті.

реанімація акумулятора

  • Однією з причин загибелі акумулятора є перебування на сильному морозі, другий, найбільш поширеною - засульфатірованность пластин. У будь-якому випадку, ви не повинні бігти в першу чергу на ринок, щоб відразу ж придбати акумулятор, пр-ва Китай, оскільки ваш старий елемент після реанімації буде працювати набагато краще і довше, ніж китайський, за умови, що на вашому автомобілі встановлений оригінальний акумулятор. Відновити працездатність акумулятора допоможуть наступні пристосування: зарядний пристрій і електроліт, дистильована вода і присадка.
  • Для початку необхідно залити в акумулятор свіжий електроліт, щільність якого дорівнює 1,28 г / куб.см. Додайте необхідну кількість присадки, - яка саме кількість додавати має бути зазначено в інструкції до вашого акумулятора. Тому, при покупці нових акумуляторів, не рекомендуємо викидати інструкції по їх експлуатації. Через 48 годин перевірте обсяг рідини в акумуляторі. Якщо її не вистачає, то долийте до необхідного рівня електроліт. Чому саме через 48 годин? Справа в тому, що цього часу цілком достатньо, щоб електроліт видавив повітря, наявний в акумуляторі. Саме за 48 годин повністю розчиняється і присадка.
  • Тепер необхідно приєднати до акумулятора зарядний пристрій і включити режим "зарядка-розрядка". Такі дії з вашого боку дозволять відновити ємність акумулятора. І тільки після цього можна приступати до зарядки акумулятора в відповідному режимі. Зверніть увагу, що струм повинен бути 0,1 А, а також обов`язково прослідкуйте, щоб електроліт НЕ закипів в акумулятора. При виникненні подібної ситуації необхідно зменшити струм. Заряджати акумулятор слід до тих пір, поки на клемах показник струму не буде на рівні 2,3 - 2,4 В на кожній із секцій. Перед тим, як реанімувати акумулятор автомобіля далі, перевірте, щоб струм і щільність електроліту більше не підвищувалися, тобто, перебували в постійному стані. Можливо, після прокачування акумулятора, в ньому не буде вистачати трохи рідини. Її рівень необхідно підвищити за рахунок дистильованої води або електроліту.
  • Щоб повторити весь цикл із зарядки акумулятора, необхідно розрядити його - використовуйте звичайну лампочку. Поспостерігайте процес розрядки акумулятора - якщо процес відбувається дуже швидко, то необхідно буде долити присадки. Для того щоб продовжити життя акумулятора на довгі роки, ви повинні його добре прокачати. Але бувають випадки, коли сів авто акумулятор, і реанімувати його вже неможливо. Це визначити досить просто. Під час зарядки акумулятора, якщо він більше не підлягає реанімації, електроліт буде постійно закипати, навіть, незважаючи на те, що ви зменшите ток на клемах. Крім того, не підлягають реанімації ті акумулятори, у яких візуально видно "розпухлі" боки, які свідчать про те, що акумулятор переморожено.

Зарядка давно невикористаного акумулятора



Досить часто автомобілістам потрібно зарядити акумулятор, який давно не використовувався. Для зарядки акумулятора його можна або зняти з авто, або ж проводити зарядку безпосередньо в автомобілі. Знімати акумулятор з автомобілів, в яких передбачена електроніка, не рекомендується, оскільки зіб`ються настройки клімат контролю, сигналізації та іншого обладнання. При зарядці акумулятора в машині, слід дотримуватися обережності, щоб не пошкодити струмопровідні елементи.



Обслуговуються акумулятор перед зарядкою необхідно підготувати. Процес підготовки полягає в тому, щоб акумулятор перемістити в сухе і тепле місце. Якщо розряджається акумулятор авто, яке стоїть на холоді тривалий час, на кілька годин залиште його в теплому місці. У тих випадках, коли заряджається прилад в машині, вимкніть усі електричні прилади. Визначте, в якому ступені зарядки потребує акумулятор - в повній або частковій.

Для зарядки таких акумуляторів необхідно використовувати зарядні пристрої, які контролюють струм, а також підтримують заздалегідь задані параметри напруги на виході. Якщо акумулятор сильно розряджений, то спочатку заряджайте його при напрузі 12 В. Потім встановіть напругу на рівні 14,4 В. Заряджайте акумулятор поки струм зарядки не впаде до 200 мА.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!