» » » Як заряджати не обслуговуються акумулятор?

Як заряджати не обслуговуються акумулятор?

Як заряджати не обслуговуються акумулятор?

У сучасному світі все змінюється. У зв`язку зі зміною технологічних процесів у виробництві акумуляторних батарей, широкого поширення набуло застосування необслуговуваних автомобільних акумуляторів. В результаті цього часто виникають питання, як зарядити обслуговуються акумулятор автомобіля. Тому, що багато автовласників, використовуючи їх, не знають, як правильно експлуатувати подібні акумуляторні батареї. Ця стаття розповість про те, як заряджати не обслуговуються акумулятор.

Звичайний автомобільний кислотний акумулятор виходить з ладу, в основному, через зниження рівня електроліту. Його рівень доводиться періодично контролювати і доливати дистильовану воду. Обслуговуються автомобільні акумулятори здатні працювати без наповнення системи протягом досить тривалого проміжку часу. Витрата води у таких акумуляторів настільки малий, що кришки, через які заливалася вода, герметично запаяли, що викликає певні незручності.

Проблеми в експлуатації

  • Неможливість контролю рівня і щільності електроліту, який є основним методом діагностики сульфатации акумуляторних пластин.
  • Скорочення можливого ресурсу акумулятора в зв`язку з відсутністю можливості доливання дистильованої води для підтримки рівня електроліту.
  • Обслуговуються акумулятори можуть виявитися непридатними до роботи після усунення дефекту в автомобільному обладнанні.

Тому автомобільні акумулятори з отворами в пробках для доливання води виявляються в більш вигідному становищі. У разі несправності таких акумуляторів, вимірювання щільності електроліту в банках в більшості випадків дозволить отримати найбільш об`ємну інформацію для способів усунення причин і прийняття подальших рішень.



У необслуговуваних автомобільних акумуляторів є індикатори, що дозволяють визначати ступінь зарядженості. Називається такий індикатор - гідрометр. Це кулька-поплавець, розміщений під пластинами акумуляторної батареї в одній з банок. Він спливає і опускається в разі досягнення електролітом певної щільності.

недоліки гідрометрії

  • Такий індикатор дозволяє дізнатися, скільки заряджати не обслуговуються акумулятор. Інформацію, що дозволяє визначити працездатність акумуляторної батареї, він починає давати в разі досягнення рівня мінімальної зарядженості, це близько 65% ємності. Недолік: показання індикатора не змінюються при подальшому збільшенні щільності електроліту, тобто при зарядці до 100%.
  • Ще один недолік полягає в тому, що таким способом можна отримати інформацію про зарядженості тільки в одній банці.
  • І нарешті, ще один недолік такого індикатора. Він не дає інформації, якщо рівень електроліту буде знижений до оголення пластин.

Якщо автовласники вирішили використовувати необслуговувані автомобільні акумулятори, то вони повинні дуже ретельно стежити за справністю роботи електрообладнання. А саме:

  • за справністю генератора;
  • за якістю роботи регулятора напруги;
  • за відсутністю витоку струму в системі сигналізації і електроустаткування.


Хоч такі акумулятори і називаються не обслуговуються, обслуговувати все-таки їх треба. Вони теж вимагають періодичної зарядки

особливості зарядки

Розглянемо, як зарядити обслуговуються автомобільний акумулятор. Його можна, іноді навіть необхідно заряджати. Це робиться з використанням спеціальних зарядних пристроїв. Вони підтримують напругу на виході, при цьому не стабілізують зарядний струм, а лише його контролюють.

  • Підключення до зарядного пристрою. 
  • Установка регулятора напруги пристрої на мінімальний рівень.
  • Включення зарядного пристрою.
  • Установка напруги зарядки на 14,4.
  • Зарядка почалася.

Нашкодити акумулятору цим напругу неможливо. Для таких акумуляторних батарей основна характеристика зарядки напруга, а не ток. В процесі зарядки струм поступово знижується. Зарядка закінчиться тоді, коли струм впаде до 0,2.А при напрузі 14,4 В. Ні в якому разі не можна допустити підвищення напруги на клемах необслуговуваного автомобільного акумулятора вище 15,5 вольт. Струм більше 2 ампер краще не давати. Зарядка триває 25-30 годин при постійному струмі, тобто зарядний пристрій має підвищити напругу до моменту закінчення зарядки.

Тепер ви знаєте, як правильно заряджати не обслуговуються акумулятор.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!