» » » Як вибрати автомобільний зарядний пристрій?

Як вибрати автомобільний зарядний пристрій?

Як вибрати автомобільний зарядний пристрій?

Однією з універсальних і корисних для майстерні або гаража річчю є зарядний пристрій для автомобіля. Воно має ряд корисних функцій. Наприклад, з його допомогою можна зарядити акумулятор або завести машину. Кожне зарядний пристрій для автомобіля має свій власний розмір і форму. Вони можуть бути невеликими і легкими, або ж великими і вагомими. І якщо перші підійдуть для того, щоб в несподіваній ситуації швидко зарядити акумулятор, то другі зазвичай розташовуються на коліщатках і в основному використовуються в майстернях і тих центрах.

Ви, звичайно, можете запитати - навіщо на акумуляторну батарею потрібна зарядка, якщо є генератор? Питання цілком резонне, але вам потрібно знати, що підключаючи на бортову мережу додаткове навантаження, ми забуваємо один момент - коли генератор, заряджаючи, не справляється, то додаткова енергія тут же береться з АКБ, що призводить до її поступової розрядці. Ось тут-то вам і стане в нагоді зарядний пристрій для АБК. Як правильно вибрати зарядний пристрій - про це і піде мова в нашій статті.

Види зарядних пристроїв

Рекомендуємо для початку ознайомитися з їх типами.

  • зарядно-передпускові - здійснює заряд і підзарядку акумулятора. Допускається його підключення до клем АКБ, причому без від`єднання від бортової мережі, що важливо для машин, що мають автоматичну коробку передач.
  • зарядно-пусковий пристрій функціонує в двох режимах - автоматизованого заряду, а також віддаючи максимальний струм в пусковому режимі. Правда, тут слід застерегтися від приєднання без знімання клем від АКБ, оскільки це може привести до того, що вся електроніка вашої машини згорить.

Вибираємо зарядний пристрій для акумулятора разом, щоб врахувати всі найдрібніші деталі і не купити кота в мішку. Важливо пам`ятати, що краще купувати продукцію вітчизняного виробництва, ніж підтримувати контрафактний ринок. Різницю ви побачите самі.



Вибираючи зарядний пристрій, передбачайте невеликий запас по струму, щоб зарядка не працювала на межі. Ми рекомендуємо зупинитися на автоматичному ЗУ, яке забезпечить комбінований заряд. Вибираючи метод індикації, орієнтуйтеся на свій смак і гаманець. Припустимо, дискретна коштує дешевше, хоча і точність її поменше, але для споживача повинно вистачити. А ось приладова індикації вже буде коштувати дорожче, ну і, відповідно, вона буде точніше.

Поради при виборі пристроїв

Яке зарядний пристрій вибрати в автомагазині? Враховуйте кілька важливих моментів, про які ми розповімо нижче.

Перше. Автомобільних акумуляторів дуже багато, а зарядних пристроїв для них набагато менше. Для початку визначте точний тип акумулятора - сухозаряджений або залитий, геліевоклетчатий або свинцево-кислотний і так далі. Друге. Подивіться електричний об`єм батареї, що визначає обсяг струму, який батарея віддає за певний час. І вже відштовхуючись від цього, ви можете підібрати зарядку потрібної вам потужності. Як вибрати автомобільний зарядний пристрій, виходячи з цих параметрів?



Припустимо, що у вас порожній акумулятор на 50 ампер-годин, це означає, що можна брати зарядний пристроїв в десять ампер. З його допомогою ви зможете повністю зарядити акумулятор за шість годин. Це ж сама зарядка в 10 ампер зарядить акумулятор на 100 ампер-годин, але вже за одинадцять годин. Щоб дізнатися, скільки годин буде заряджатися акумулятор, скористайтеся простою схемою підрахунку: розділіть ємність акумулятор на потужність зарядного пристрою, до результату додайте десять відсотків.

Третє. Виберіть найбільш зручний тип роботи ЗУ: зарядний пристрій може працювати від прикурювача, мережі, від сонячної батареї. Останні ви можете брати і собою, адже підключати їх нікуди не потрібно, однак заряджають вони не дуже швидко.

Від прикурювача зарядка заряджає швидко, у деяких навіть регулятор є, однак ці пристрої потрібно контролювати, інакше вони перезарядити батарею. А найпростіші у використанні і зручні в обігу - це мережеві ЗУ. Правда, для їх підключення обов`язково потрібна розетка під рукою.

Четверте. Останнім часом з`являються зарядні пристрої для автомобіля, які дозволяють контролювати зарядку і тестувати акумулятор на рівень підзарядки. У цих випадках спеціальний індикатор дуже зручний.

Використовуйте ЗУ правильно

Ми докладно розповіли, як слід вибирати ЗУ, але вам також слід знати ще про деякі важливі дрібниці. Наприклад, що якщо неправильно використовувати зарядку, то можна завдати шкоди батареї. Тому уважно вивчіть характеристики акумулятора, і обов`язково прочитайте інструкцію до ЗУ. Там може бути сказано, що акумулятор не можна заряджати в приміщеннях, де немає вентиляції, а також поряд з предметами, що бояться кислоти і т.д.

Вибираємо зарядку для автомобіля і пам`ятайте, що потрібно стежити за терміном роботи і придатності акумулятора, оскільки моделі на знос можуть протікати і виробити шкідливі пари. Тепер ви знаєте, як правильно вибрати зарядний пристрій. Залишається лише побажати вдалої покупки.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!