» » » Як підключити зарядний пристрій?

Як підключити зарядний пристрій?

Як підключити зарядний пристрій?

Автомобільний акумулятор час від часу треба заряджати, щоб в дорозі не сталося непередбачених ситуацій. Також даний пристрій вимагає підзарядки, якщо воно тривалий час не використовувалося.

підключення

Розібратися, як підключити зарядний пристрій, зовсім нескладно. Для цього проводу зарядки треба приєднати до акумулятора, враховуючи полярність. Це важливо, тому що в іншому випадку акумулятор може вийти з ладу.

  1. Спочатку приєднується плюсової провід до клеми «+».
  2. Другий крок: приєднується мінусовий дріт до мінусової клеми.
  3. Вилка зарядного пристрою вставляється в мережу.
  4. На зарядному пристрої треба встановити необхідний ампераж.

нюанси

Залежно від виду акумулятора під час заряджання потрібно враховувати деякі особливості.

  1. Якщо акумулятор обслуговується, то перед процесом зарядки на ньому треба відкрутити пластикові гвинти. Це треба для того, щоб під час закипання пар вільно виходив назовні.
  2. Якщо акумулятор не обслуговуються, то потрібно переконатися, що вихідний отвір для пари не закрита. В іншому випадку його треба відкрити.

І треба пам`ятати про те, що категорично забороняється заряджати акумулятор в житлових приміщеннях. Можна отруїтися отруйними випарами - адже в коробку акумулятора залиті досить шкідливі для здоров`я електроліти.

Корисну інформацію про вибір зарядного пристрою для автомобіля ви знайдете в нашій статті - Як вибрати автомобільний зарядний пристрій.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!