» » » Як поставити акумулятор?

Як поставити акумулятор?

Як поставити акумулятор?

Установка на автомобіль акумулятора вимагає дотримання особливостей і нюансів, невиконання та незнання яких може значно пошкодити електрообладнання автомобіля і сам акумулятор.

Необхідне обладнання та інструменти

  • акумулятор
  • Набір викруток
  • Набір ключів

послідовність установки

Перед тим як поставити акумулятор, необхідно переконатися, що нова АКБ повністю відповідає вимогам і рекомендаціям до встановлюваного акумулятора, які викладені в технічній документації до машини. Зокрема, відповідати повинні ємність, спосіб кріплення і місце установки, конфігурація, полярність і розміри кожного токоз`ємного елемента. Недотримання всіх умов веде до значного скорочення терміну служби як самого акумулятора, так і стартера.

Після ретельної перевірки документації необхідно почати підготовчі роботи. Отже, перед тим як поставити акумулятор в машину, треба очистити його від бруду і пилу, протерти кришку, контакти і клеми, очистити від окислів. Далі потрібно видалити з нового акумулятора поліетиленову плівку. Під час очищення корпусу слід перевірити його на цілісність, переконатися, що газоотводние отвори не забруднені і відкриті, перевірити в батареях рівень електроліту і долити при потребі дистильовану воду. Необхідно відзначити, що для очищення кришки і корпусу можна використовувати м`яку ганчірку з розчином нашатирю або содової води.

Акумулятор треба встановити на штатне місце і загорнути гайки кріплення утримують планок. Далі слід підключити дроти, попередньо зачистивши всі їхні кінці. Клеми і гайки кріплення потрібно змастити спеціальним мастилом, що діє проти окислення, і загорнути з достатнім зусиллям. Після цього необхідно ще раз перевірити правильність підключення кожного контакту.

Температура оточуючого повітря



Перед тим як правильно поставити акумулятор, потрібно перевірити температуру навколишнього повітря. Вона повинна бути вище 25 градусів. Якщо за вікном зима, а машина стоїть на відкритому просторі, то слід внести батарею додому і перед тим, як поставити акумулятор на зарядку, нагріти його до необхідної температури, потім слід зарядити і потім вже встановлювати. Якщо акумулятор встановлюється дуже близько до випускного колектора, то це може значно позначитися на ресурсі. Тому якщо теплозахист акумулятора не передбачена виробником, її потрібно зробити.

Реанімація пошкодженого акумулятора

Під час установки сухозаряженная окремих батарей в ушкоджений акумулятор попередньо необхідно їх заповнити електролітом, а вже після цього перевірити стан. Для виконання даної процедури потрібно відкрутити на них пробки і заповнити корпус електролітом до максимального рівня через лійку, виконану зі скла. Його щільність повинна бути дорівнює 1,29 м / куб. см.

вимірюємо напруга

Далі потрібно витримати 20-хвилинну паузу і виміряти напругу (12,6 В.). При напрузі від 10,6 до 12,6 В. акумулятор вимагає підзарядки. При напрузі менше 10,6 В. потрібно його заміна. У разі, якщо напруга на вашому старому акумуляторі наближається до критичного значення, виручить другий акумулятор. Перед тим як поставити другий акумулятор, необхідно перевірити електроліт, і, якщо необхідно, долити до максимального рівня такої ж.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!