» » » Як зняти противотуманки?

Як зняти противотуманки?

Як зняти противотуманки?

Дрібний ремонт, який Ви можете здійснити для свого автомобіля, сильно зміцнить статус досвідченого автовласника. Іноді прості процедури з машиною економлять і час і кошти. Пропонуємо Вам невелику інструкцію, як зняти противотуманки для їх заміни та обслуговування.

Починаємо з вибору місця. Автомобіль необхідно розташувати так, щоб отримати вільний доступ знизу до тильної сторони бампера. Це може бути підйомник, або естакада. Можна використовувати, особливості місцевості (пагорби, бордюри). Таке положення зручне тим, що допоможе уникнути зняття бампера, що створює додаткові складності.

Заміна противотуманок передбачає відключити клеми «-» з акумулятора, це необхідно при роботі з будь-якими елементами електрообладнання автомобіля. Далі необхідно зняти пластикову захист з корпусу фари і від`єднати провід живлення. Від`єднав її зняттям за колодку з`єднання. Залежно від конструкцій автомобіля, кріплення самої противотуманной фари може бути з тильного боку бампера або з лицьової.

Якщо кріплення з тилу, то під пластиковим захистом повинні знаходитися саморізи (зазвичай від 1 до 4). Відкручуючи їх, противотуманка знімається.

При особовому кріпленні треба зняти облицювальні кільце або кріпильні кліпси (краще підчіплювати викруткою, менше шансів поламати пластикові розпірні вусики). Під ними теж саморізи. При знятті фари постійно притримуйте її рукою, щоб не розбити на стадії демонтажу.

Це загальна універсальна схема зняття, а особливості конкретної моделі треба враховувати за місцем.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!