» » » Як зняти глушник?

Як зняти глушник?

Як зняти глушник?
Як зняти глушник?

Багатьом автомобілістам знаком низький неприємний звук при працюючому автомобілі, який може говорити про поломку глушника. Якщо в результаті корозії на глушнику утворилася діра, його доведеться замінити повністю. При невеликому механічному пошкодженні глушник можна відремонтувати. У будь-якому випадку деталь з автомобіля доведеться знімати. Знаючи, як зняти глушник, можна зробити це самостійно.

Як зняти глушник з автомобіля

Зняття старого глушника з автомобіля вимагає деяких зусиль, оскільки в процесі експлуатації всі з`єднання покриваються шаром корозії і бруду, а також прикипають під дією високих температур. В даному випадку заміну підлягає не тільки глушник, а й елементи кріплення (болти, підвіси, хомути).

Демонтаж глушника проводиться на естакаді або оглядовій ямі. Щоб не обпектися, глушнику потрібно дати час для охолодження. Для полегшення процесу розбирання сполучні і кріпильні елементи слід змастити спеціальною рідиною, яку можна придбати в магазинах автозапчастин. При її відсутності підійде звичайний гас або оцет.



Через 15-20 хвилин можна приступати до розбирання. Процес розбирання починається з кормової частини у напрямку до двигуна.

  1. Спочатку знімаються підвіси глушника. Якщо їх зняття викликає утруднення, підвіси можна зрізати ножем, так як в будь-якому випадку їх потрібно замінювати.
  2. Потім откручиваются болтові з`єднання на хомутах.
  3. Коли фрагменти глушника з`єднані між собою за принципом «труба в трубу», щоб видалити іржу, потрібно обстучать місця з`єднання молотком, підклавши другий під підставу труби.

Якщо елементами системи відведення сильно прикипіли один до одного, зняти глушник можна за допомогою болгарки. Для заміни можна зробити глушник самостійно або придбати в магазині.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!