» » » Як зняти обшивку стелі?

Як зняти обшивку стелі?

Як зняти обшивку стелі?
Як зняти обшивку стелі?

Якщо ви вирішили освіжити салон або зробити додаткову шумовіброізоляція, то варто приділити увагу даху. В кожному окремому випадку потрібно демонтувати обшивку стелі.

Розглянемо докладно, як зняти обшивку стелі.

Щоб витягти обшивку з салону, потрібно демонтувати всі перешкоджають елементи, а саме:

  • накладки передніх стійок;
  • сонцезахисні козирки;
  • плафон освітлення передніх сидінь і задніх сидінь;
  • ручки для пасажирів;
  • ущільнювачі дверей;
  • накладки бічних стійок і кріплення передніх ременів безпеки;
  • накладки задніх стійок і кріплення задніх ременів безпеки.

демонтаж елементів

Найпростіше знімаються сонцезахисні козирки і накладки передніх стійок. Щоб зняти козирки, як правило, потрібно викрутити по 1 або 2 самореза в кожному і плоскою викруткою підчепити кріплення козирка. Щоб зняти накладки, їх потрібно підчепити з верхнього або нижнього краю викруткою і відтягувати. Тримаються вони на трьох кліпсах.

Щоб зняти плафон освітлення, потрібно потягнути його вниз на себе, щоб засувки вийшли з пазів. Можна допомогти затвору плоскою викруткою. Після того як витягнете, від`єднайте фішку з проводами. Обидва плафона знімаються однаково. У деяких авто залишається окантовка плафона, яка тримається на гвинтах і викручується хрестоподібної викруткою.



Щоб зняти ручки, спочатку їх відігніть (положення при хваті), потім вставте плоску викрутку і поверніть її, щоб вискочила засувка. Після цього просто потягніть ручку на себе вниз.

Дещо складніше зняття середніх і задніх накладок стійок. Насамперед зніміть з кожної обшивки кліпсу і кліпси стелі. Потім зніміть заглушки з власників передніх і задніх ременів безпеки і викрутити болти власників. Відкрутіть гвинти кріплення обшивок задніх стійок. Щоб спростити процес, піддягніть зверху накладки стійок і витягніть обшивку стелі без повного зняття накладок стійок.

В кінці залишиться відтягнути гумові ущільнювачі дверей, і можете знімати з машини обшивку стелі.

Для тих, хто хоче поліпшити інтер`єр салону, рекомендуємо статтю Як обшити салон автомобіля.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!