» » » Де знаходяться подушки безпеки?

Де знаходяться подушки безпеки?

Де знаходяться подушки безпеки?

Кожен автовиробник перед випуском нового авто на конвеєр проводить ряд тестів, в тому числі і краш-тест, за результатами якого присвоюється ступінь захисту для водіїв і пасажирів. Одним з основних засобів пасивної безпеки (SRS - Supplementary Restraint System) в автомобілі є подушки безпеки (вони ж AirBag). Розглянемо докладно, де знаходяться подушки безпеки в автомобілі, а так же де розташовуються датчики подушок безпеки.

Розташування подушок безпеки

фронтальні AirBag

В першу чергу автомобілі комплектується подушкою безпеки для водія, оскільки для нього найбільший ризик отримання травм при ДТП. Розташовується подушка в кермі, тому водієві необхідно перебувати мінімум в 25-30 см від керма, щоб в момент спрацьовування AirBag від неї була користь, а не зайвий шкоди. Також часто в базі є друга подушка - для пасажира на передньому сидінні. Розташовується вона в торпедо напроти пасажира, може бути що відключається. Призначення даних подушок - захистити голову і грудну клітку водія і переднього пасажира при фронтальному (лобовому) ударі.

Бічні Airbag і шторки безпеки

Розташовані такі подушки в бічній частині кожного з передніх сидінь, вони покликані захистити таз і грудну клітку водія і переднього пасажира. бічні Де знаходяться подушки безпеки?шторки розкриваються на рівні бічних стекол переднього і заднього ряду сидінь для захисту голови і шиї від удару об скло при бічному ДТП або перевертанні автомобіля. Розташовуються в передній і задній частині салону в віконних стійках.

Набір з шести подушок безпеки стає нормою для сучасних авто, починаючи навіть з B-класу, але деякі автовиробники намагаються зробити свої автомобілі максимально безпечними, використовуючи ще деякі місця для розташування AirBag.

Колінна AirBag

Дана подушка дозволяє уникнути травмування ніг водія, розташовується під рульовою колонкою. У деяких моделях також встановлюється коленная подушка для переднього пасажира, розташована вона під бардачком.

Центральна AirBag



Завдання такої подушки - захистити голови водія і переднього пасажира від удару Де знаходяться подушки безпеки?між собою при бічному ударі. Розташована вона в підлокітнику переднього ряду сидінь.

BeltBag

Така подушка вшита в ремені безпеки для задніх паcсажіров для того, щоб убезпечити грудну клітку і шию пасажира.

AirBag для пішохода

Завдання даної подушки - при наїзді на пішохода захистити його голову від удару об лобове скло. Подушка вистрілює з-під задньої частини капота.

Розташування датчиків подушок безпеки

Датчики AirBag можуть розташовуватися як зовні автомобіля, так і в салоні - в залежності від встановлених подушок безпеки. Кожна подушка пов`язана зі своїм датчиком, тому вони спрацьовують незалежно один від одного. Для фронтальних подушок стоять два датчика в моторному відсіку, як правило, на лонжеронах, для бічних і центральної - в передніх дверях. Для передніх шторок - в лівій і правій стійках лобового скла, для задніх шторок - в районі арок задніх крил.

У разі, якщо спрацювала котрась із подушок, її необхідно демонтувати. Про те, як це зробити, ви можете дізнатися зі статті Як зняти подушку безпеки.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!