» » » » Як вибрати подушку?

Як вибрати подушку?

Як вибрати подушку?

Сон - це важлива складова хорошого самопочуття. Ваш сон у великій мірі обумовлений тим, на чому Ви спите, і в більшій мірі подушкою. Саме вона забезпечить Вашому хребту розслаблення, завдяки якому сон у Вас буде міцним і здоровим. Про те, як вибрати подушку, розповімо в цій статті.

Вибір подушки індивідуальний, тому не варто всім членам сім`ї купувати однакові подушки. При виборі подушки для сну обов`язково враховуйте, в якій позі людина більше спить:

  • на спині - використовуйте низькі подушки, вони дозволять Вашій шиї розслабитися.
  • на боці - користуйтеся високими подушками, саме вони зможуть підтримувати Ваші шию і голову так, щоб вони прямою лінією продовжували хребет, що дозволить йому відпочити.
  • на животі - Вам необхідна низька подушка, яка попередить напруга шийних м`язів.

Подушки мають характеристики:

  1. Форма: ви можете вибрати класичну або ортопедичну подушку. Про те, як правильно вибрати ортопедичну подушку, написано нижче.
  2. Розміри подушки бувають різними - їх вибір індивідуальний.
  3. Наповнювач, саме від нього залежить м`якість подушки. Існують натуральні і синтетичні наповнювачі. Якщо Вам подобаються пір`яні і пухові подушки, то зверніть увагу на наявність на них знака «NOMITE», який означає, що натуральні волокна гіпоалергенні. З натуральних наповнювачів найдешевший - це вата. Масажним ефектом володіють подушки, наповнені гречаним лушпинням, також вони ідеально повторюють контури тіла. До синтетичних наповнювачів відносяться поліефір, комфорель, синтепон, холлофайбер і інші.

Поради: як вибрати подушку для сну

  • При виборі подушки обов`язково враховуйте будова людини. Для людей з широкими плечима, люблячих спати на боці, потрібна більш висока подушка.
  • Враховуйте м`якість Вашого матраца: жорсткіше матрац - вище подушка.
  • Вибирайте подушки з гіпоалергенних матеріалів.
  • Довжина подушки не повинна перевищувати ширину матраца.


Також необхідно правильно використовувати подушку: збивайте подушку вранці, не заправляйте ліжко відразу - дайте їй охолонути, регулярно просушуйте і провітрюйте подушку на відкритому повітрі, подушки з синтетики радять прати.

Як вибрати ортопедичну подушку

Ортопедичні подушки - це подушки ергономічної форми з одним або двома валиками для підтримки шиї. Класична форма подушки більш звична для людей, але не більше корисна. Однак до ортопедичної подушки необхідно звикнути, через кілька днів після початку використання Ви вже ніколи не захочете спати на звичайній подушці.



Розміри ортопедичної подушки підбираються так само, як і розміри класичної, особливу увагу приділіть ширині плеча - саме їй повинна відповідати висота валика подушки.

Матеріали ортопедичних подушок дуже різноманітні, ось основні:

  • Латекс довговічний, подушки з нього легко стираються, не викликають алергії. Якщо подушка виявилася для Вас висока, то можна зрізати нижній шар, підігнавши її під себе.
  • В`язкоеластичний піна використовується як матеріал для подушок «з пам`яттю» - під впливом тепла і тиску вони підлаштовуються під форму вашого тіла. Подушки з такого матеріалу прати ні в якому разі не можна.
  • Поліестер наповнює подушку у вигляді кульок, змазаних силіконом. Завдяки такому складу подушка швидко приймає анатомічну форму Вашого тіла при зміні Вами пози сну. Ви самостійно можете регулювати розмір такої подушки. Хочете зробити її нижче - витягніть з подушки частина кульок. Подушки з поліестеру довговічні, антиалергенні, легко стираються.

Як вибрати подушку для дитини

Для новонароджених замість подушки можна використовувати згорнуту ковдру, покладене під матрац, щоб поверхня була рівною, а головка малюка трохи піднятою. Коли дитина підросте, йому необхідно підібрати особисту подушку. Головне, щоб вона відповідала дитині по висоті, і була гіпоалергенної.

Натуральні матеріали більш рекомендовані, так як вони краще синтетичних зберігають тепло і запобігають пітливість. Однак синтетичні матеріали найбільш безпечні в плані алергенність, такі подушки легко прати. Все більша перевага віддається подушкам з гречаним лушпинням. Крім масажного ефекту і анатомічних властивостей вони видають шарудять звуки, що часто заспокоює дітей. Також Ви можете вибрати дитячу ортопедичну подушку.

Ви дізналися про те, як правильно вибрати подушку. Пам`ятайте, що не варто економити на подушці, адже саме вона - запорука Вашого здорового сну.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!