» » » » Як вибрати матрац?

Як вибрати матрац?

Як вибрати матрац?

Під час сну дуже важливо дати Вашому хребту відпочинок, адже якщо він не встигне відпочити від денних навантажень за ніч, на наступний день Ваше самопочуття може погіршитися, та й кому сподобається прокинутися з болем в спині? Про те, як вибрати матрац для ліжка, розповімо в цій статті.

До вибору нового матраца варто поставитися з великою відповідальністю, так як спати на ньому доведеться щоночі, протягом тривалого часу. Вибір матраца річ суто індивідуальна, часто пари сплять на одному матраці, що з самого початку не дуже правильно, адже один матрац не може підходити ідеально для двох абсолютно різних людей, як по вазі, росту, так і за станом здоров`я. Матрац повинен виконувати певні функції.

функції матраца

  1. Підтримка хребта під час сну. Матрац повинен забезпечувати Вашій спині пряме положення, при цьому дозволяючи м`язам спини і тіла повністю розслабитися під час сну.
  2. Забезпечення комфортного сну. Матрац повинен повністю відповідати особливостям Вашого тіла, забезпечувати правильний розподіл ваги тіла по точках тиску, що б спати Вам було комфортно.

 характеристики матраца

  • Розміри матраца повинні відповідати розмірам ліжка.
  • Вид матраца. Розрізняють традиційний, анатомічний і ортопедичний матрац. Як вибрати вид матраца? Тут все залежить від Ваших побажань і стану здоров`я. Ортопедичні матраци створені для компенсації будь-яких деформацій тіла, проте це не заважає здоровим людям користуватися ними. Анатомічні - повторюють контури тіла. Ну а з традиційними матрацами все знайомі.
  • Матеріали основи. Матраци бувають пружинні і без пружинні. Пружинні матраци бувають з залежними і незалежними пружинами. Плюсом залежних пружин є їх порівняльна дешевизна, мінусом - з часом матрац провисає до середини, з матрацами з незалежних пружин такого не буває.
  • Наповнювач. Важливо вибирати гіпоалергенні і гігієнічні матраци. З наповнювачів найчастіше використовуються: поролон, повсть, синтепон, вату, шерсть, кокосову койру, латекс. Саме від якості наповнювача залежить довговічність Вашого матраца.

Поради: як правильно вибрати матрац

  • Враховуйте свою вагу. Легким людям (до 55 кг) підійдуть м`які матраци, людям з вагою 55-90 кг, підійде матрац середньої жорсткості. Жорсткі матраци підходять для людей з вагою більше 90 кг.
  • Враховуйте свій ріст, стан здоров`я. Якщо мають місце проблеми з хребтом, то при виборі ортопедичного матраца необхідно порадитися з Вашим лікуючим лікарем.
  • При виборі матраца тестируйте його. Обов`язково лягайте на матрац. Ніщо не повинно заважати Вашому комфорту. Протестуйте все вподобані моделі. Якщо хочете заощадити і купити матрац в інтеренет-магазині, то спершу побувайте в звичайному магазині і випробуйте вподобану модель, і тільки після цього замовляйте її в інтернеті.
  • Враховуйте позу сну. У позі на боці - зверніть увагу, щоб стегна, і плечі занурювалися в матрац так, щоб талія отримувала підтримку. У позі на спині, стегна повинні бути в природному положенні. При поверненні на матраці, Вам нічого не повинно заважати, плечима і стегнами Ви не повинні діставати до підстави.
  • Якщо ви спите вдвох, вам не повинно бути тісно, якщо ви сильно відрізняєтеся по вазі і статурі, краще вибрати два матраца.
  • Літнім людям краще вибирати матраци середньої жорсткості або м`які.
  • При виборі нового матраца, покладайтеся на недоліки старого, намагайтеся виключити їх присутність у Вашому новому матраці.

Як вибрати матрац для дитини

Вибираючи дитячий матрац, підбирайте його розміри, так щоб вони чітко збігалися з розміром ліжечка. Краще вибирати матраци з наповнювачами, які «дихають». Наповнювач так само повинен бути гіпоалергенним. Матрац повинен бути пружним, і в міру гнучким, що б підлаштовуватися під вигини тіла дитини. Оздоблення матраца повинна бути міцною і витривалою.



Якщо ви помічаєте, що у дитини починає псуватися постава, краще придбати ортопедичний матрац, що підходить для його віку.

Як вибрати матрац для новонародженого



Дуже важливо щоб матрас не прогинався під вагою дитини, постійно підтримуючи хребет в рівному положенні. Не забудьте про спеціальну клейонці-підкладці, яка вбереже Вас від зайвих проблем з постійною сушінням матраца.

Як вибрати надувний матрац

Вибирайте матрац виходячи з потреб: для сну (вдома, на дачі, в походах), або для плавання. Матраци для плавання повинні бути прогумовані, і володіти водовідштовхувальними властивостями. Надувний матрац для сну, повинен бути приємним на дотик, з «оксамитовою» поверхнею, ортопедичним ефектом. Особливу увагу приділяйте гарантії на товар.

У комплект до матраца візьміть насос. Існують різноманітні насоси, найзручніші і швидкі з них для домашнього застосування - це електричні. Для поїздок на природу підійдуть насоси, що працюють від прикурювача автомобілів, або акумуляторні насоси, якщо ж Вам не жаль часу і сил на накачування матраца, можете придбати ножний насос.

Отже, ми дізналися, як вибрати матрац, і пам`ятайте - не варто економити на матраці, адже від цього залежить Ваше здоров`я, активність, і майбутнє благополуччя.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!