» » » Як вибрати ортопедичний матрац?

Як вибрати ортопедичний матрац?

Як вибрати ортопедичний матрац?
Як вибрати ортопедичний матрац?

Сон міцний і здоровий тоді, коли ви спите на зручному якісному матраці, що ідеально підходить вашому тілу, що враховує фізіологічні особливості, захворювання вашої спини. Про те, які бувають матраци по конструкції, матеріалами, жорсткості, а також про вибір хороших матраців читайте далі.

види матраців

Виділяють пружинні та безпружинні матраци. У безпружинних замість пружин використовують монолітні і збірні блоки з різних матеріалів, що визначають ту чи іншу жорсткість моделі. Причому найкращий ортопедичний ефект в таких матрацах досягається за рахунок включення в його конструкцію піни Ortofoam, латексу і кокосової койри, інших сучасних матеріалів.

Обидві ці різновиди гарні - ви можете придбати як безпружинний, так і пружинний матрац. В кінцевому підсумку багато що залежить від вибору виробника і ціни матраца.

Пружинні матраци в свою чергу діляться на:

  • Матраци з залежним пружинним блоком. Вони відрізняються безперервним пружинним плетінням. Головне достоїнство моделей - їх більш низька ціна в порівнянні з матрацами з незалежними пружинами. Причому найбільшим попитом користуються матраци з конструкцією «Боннель» - це 5 витків пружин, пов`язаних між собою. Такі матраци досить комфортні і при цьому мають прийнятну вартість.
  • Матраци з незалежним пружинним блоком. За рахунок того, що кожна пружина таких матраців поміщається в окремий «мішечок», тіло на такому матраці знаходиться в максимально правильному положенні, тобто досягається найкращий ортопедичний ефект. Крім того, такі моделі ідеальні для подружжя, вага яких значно різниться. У цьому випадку кожна сторона буде підлаштовуватися під "своє тіло".

Види матеріалів матраца



У фірмових якісних матрацах зазвичай використовується поєднання відразу декількох матеріалів. При цьому в залежності від того, чим представлено наповнення матраців, ми отримуємо або більш м`які, або більш жорсткі моделі.

  • Пінополіуретан, штучний латекс, поролон. Синтетичні матеріали, які в силу своєї низької вартості використовуються переважно в бюджетних версіях ортопедичних матраців. Забезпечують матрацу м`якість.
  • Латекс натуральний. Виготовляється з каучуку (а той, у свою чергу, виробляється з соку гевеї). Причому за фактом складається з природних матеріалів тільки на 20-60%. Більш м`який і еластичний, ніж попередні наповнювачі, а тому більш комфортний для тіла.
  • Кокос (кокосова койра). Ще один натуральний матеріал, який являє собою койру, просочену латексом. Жорсткий, але при цьому недовговічний матеріал, а тому не рекомендований для людей з великою вагою, так як в цьому випадку знос буде швидшим.
  • Меморіформ - м`який і тягучий матеріал нового покоління. Маючи здатність реагувати на тиск і температуру, вміє на кілька секунд затримуватися в тому положенні, яке йому додало тіло. Відмінний варіант для запобігання утворення пролежнів. Матеріал дійсно дуже цікавий і для багатьох зручний, але не для всіх.
  • Повсть. Ефективний як прокладки між шарами. А ось в ролі самостійного шару недовговічний.

Також для наповнення використовуються льон і сизаль, холлофайбер і багато інших матеріалів.

Види жорсткості матраців



При виборі ортопедичного матраца дуже важливо звертати увагу на ступінь жорсткості виробу, оскільки саме цей показник визначає комфортність моделі і її позитивний вплив на ваше тіло.

  • М`які матраци. Наповнювачі часто представлені латексом, холлофайбером і пінополіуретаном. Дуже зручні для тіла. Рекомендовані для людей із захворюваннями поперекового відділу хребта. Найкраща поза для сну - на боці.
  • Середньо-жорсткі матраци. Пружинні матраци, в яких часто з`єднуються латекс і кокосова койра. Рекомендовані для підлітків і людей із захворюваннями грудного відділу хребта. Найкраща поза для сну - на спині.
  • Жорсткі матраци. Велику твердість моделі надають сизаль і льон. Ці вироби відрізняються особливою витривалістю. Хороший вибір для дітей та підлітків, а також для людей із захворюваннями шийного та грудного відділу хребта. Спати на такому матраці також краще на спині.

Для тих же, хто не може визначитися з оптимальною для себе жорсткістю матраца, існують різнобічні моделі. Покриття та наповнювачі у різних сторін різні - ви зможете перевертати матрац на потрібну сторону в залежності від пори року (покриття може бути утепленим або полегшеним) і ваших поточних потреб.

Інші характеристики

  • Вагові обмеження. Є у деяких, але не у всіх моделей. Уточніть це питання.
  • Розмір. Довжина матраца повинна бути не менше ніж на 15 см більше зростання людини. Для дорослих стандартний розмір матраца - 190-200 см. Для дітей - від 100 см в довжину і 50 см в ширину (немовлята), до 190 см в довжину і 120 см в ширину (підлітки).
  • Кількість місць". Бувають односпальні (ширина 80-90 см), полуторні (ширина 120-140 см) і двоспальні (ширина 160-200 см).
  • Посилення по периметру. Якщо воно є, то матрац відрізняється більшою довговічністю. Крім того, на ньому зручно сидіти з краю.

Виробники ортопедичних матраців

Виробників в даному сегменті ринку величезна безліч. Як приклад можна навести такі бренди:

  • King Koil (США);
  • Sealy (США);
  • Simmons (Франція);
  • Neoflex (Україна);
  • Mediflex (Росія);
  • Askona (Росія);
  • Serta (США);
  • Schlaraffia (Німеччина).

У висновку хотілося б відзначити, що у виборі ортопедичних матраців крім особистих переваг варто спиратися також на рекомендації лікаря, оскільки головне призначення даних моделей - лікування і профілактика захворювань хребта.

Також рекомендуємо вам такі статті:



Увага, тільки СЬОГОДНІ!