» » » Як правильно: "матрац" або "матрац"?

Як правильно: "матрац" або "матрац"?

Як правильно:

Як і багато років тому, російська мова є одним з найскладніших мов у світі. Багато слова в ньому пишуться не так, як звучать. Інші мають кілька варіантів вимови і написання.

Неважливо, вчіться ви зараз в школі, університеті або проживаєте за кордоном. Ви як і раніше знаєте російську мову, а значить, користуєтеся російськими словами хоча б іноді. Важливо, як ви їх використовуєте, чи правильно вживаєте, пишіть, говоріть. Наша стаття розповість Вам про те, як правильно: "матрац" або "матрац"?

У ЗМІ, різних друкованих виданнях, на телебаченні і по радіо вживаються обидві форми слова. Не лякайтеся, жодне не є неправильним. Відмінність лише в походженні, як кажуть лінгвісти.

У тлумачному словнику російської мови, в словнику Ожегова, а також в інших це пояснюється тим, що дане слово прийшло до нас з інших мов. "Матрац" з буквою "ц" походить від німецького, а ось "з" на кінці - це ознака голландської мови.

Слід враховувати тільки те, що сьогодні найбільш поширеним варіантом є слово "матрац". Але навіть якщо ви скористаєтесь "матрац", це не буде помилкою.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!