» » » » Який матрац краще?

Який матрац краще?

Який матрац краще?

Як відомо, за все своє життя людина присвячує сну приблизно 25 років. Щоб сон дарував вам відчуття комфорту, потрібно серйозно задуматися про те, як зробити своє ліжко зручною і одночасно корисною для вашого організму. У даній статті ми розглянемо різні види матраців і постараємося відповісти на часто задається питання про те, який матрац краще підібрати для себе і для новонародженого.

різновиди матраців

Всі матраци умовно можна поділити на дві групи:

  • пружинні;
  • Безпружинні.

Розглянемо особливості даних матраців, почнемо з пружинного. Такий матрац складається з пружинних блоків. У дешевих матрацах пружини дуже пов`язані один з одним, тобто якщо прогнеться одна пружина, то і сусідні теж деформуються. У більш дорогих моделях пружини вже незалежні один від одного, вони розміщені в спеціальних кишеньках, а кишеньки, в свою чергу, з`єднані в блоки. Тому все навантаження, яка йде на матрац, розподіляється рівномірно. Якщо ви не знаєте, який матрац краще купити, але визначилися, що будете брати саме пружинний, вам варто знати, що головним при виборі цього матраца є кількість пружин. Зрозуміло, чим їх більше, тим матрац краще.

Безпружинний матрац складається з одного або декількох блоків зі спеціальним наповнювачем. Як і пружинні, безпружинні матраци можуть виготовлятися з декількох шарів матеріалу. У більш дорогих моделях цих матраців нерідко зустрічається жорсткий шар, який збільшує твердість матраца.

Щоб знати, який матрац краще вибрати з безпружинних, потрібно розбиратися в наповнювачах таких матраців. Розглянемо, які найчастіше бувають наповнювачі в безпружинних матрацах, і дамо їм порівняльну характеристику.

Види наповнювачів матраців



Для наповнення блоків безпружинного матраца найчастіше використовується всім відомий повсть, його натуральні або штучні види. Зрозуміло, що чим вище клас матраца, тим матеріал буде якісніше і надійніше. Візьмемо, наприклад, ватин. Так, він дешевий і екологічно чистий матеріал, але з часом буде звалюватися, утворювати ямки і переміщатися по всьому матрацу. Так що даний матеріал краще використовувати тільки як доповнення до іншого.

Також одним з наповнювачів безпружинних матраців є кокосове волокно. Це натуральний матеріал, який виходить з кокосового горіха, він досить міцний. Особливо коли кокосове волокно з усіх боків оточене латексом, даний матрац практично не деформується, навіть при величезному навантаженні.



Латекс - це дорогий, але дуже пружний матеріал, він відрізняється великою довговічністю. Латекс видобувається з екстракту молочного соку рослин з сімейства каучуку (каучуконоси). Ці матраци досить дорогі, крім того, вони пружні і дуже еластичні, пропускають повітря. Тому якщо ви хочете купити собі латексний матрац, пам`ятайте, що це буде елітна покупка. Також буває і штучний латекс, але ви самі розумієте, що це вже не то.Вот в принципі, ми розібралися з усіма видами наповнювачів для безпружинних матраців.

Що таке ортопедичний матрац?

Існують ще ортопедичні матраци. Перш ніж вирішувати, який ортопедичний матрац краще купити, вам потрібно усвідомити для себе особливості таких матраців.

Багато хто думає, що ортопедичний матрац може вилікувати від сколіозу або остеохондрозу, Найголовніше властивість ортопедичного матраца - то, що він може забезпечити людині пряме положення його хребта. Щоб правильно підібрати для себе саме ортопедичний матрац, вам найкраще отримати консультацію ортопеда.

Який матрац підійде для дитини?

Щоб знати, який матрац краще для новонародженої дитини купити, потрібно насамперед відштовхуватися від розмірів, наповнювача і, звичайно ж, від ортопедичного ефекту. Матрац підбирайте за розмірами ліжечка. Що стосується наповнювача, то вибирайте тільки натуральні матеріали. Від матраца не повинно виходити ніяких шкідливих запахів.

Ортопедичний ефект, в принципі, для новонародженого не важливий, адже його маса поки мала, тому вибирайте матрац середньої жорсткості з незалежними пружинами.

Перейдемо до конкретики і подивимося, матраци якої фірми краще придбати. У минулому році найбільш ходовими марками матраців були:

  • Evolution;
  • Take Go;
  • Sleep Fly.

Відповідно, можна підібрати і бюджетні варіанти матраців від цих фірм виробників. Удачі у виборі відповідного матраца! А допоможе вам в цьому ще одна наша стаття на цю тему: «Як вибрати матрац?».



Увага, тільки СЬОГОДНІ!