» » » Як зняти подушку безпеки?

Як зняти подушку безпеки?

Як зняти подушку безпеки?

Дуже часто водії стикаються з проблемою спрацьовування подушки безпеки, проте не знають, як прибрати її назад. Для того щоб повернути подушку безпеки в початкове положення, необхідно самостійно розібрати дану систему і повністю зняти подушку. При цьому важливо пам`ятати, що подушка може врятувати людське життя, тому потрібно не забути повернути її на місце.

Для того щоб зняти подушку безпеки, у автомобіліста повинен бути під рукою спеціальний набір інструментів. Перш ніж зрозуміти, як зняти подушку безпеки, необхідно ретельно розібратися в системі дії цього механізму. Дана система складається з таких елементів, як модуль подушки безпеки, блок діагностики, а також датчик визначення удару.

Датчик, який визначає силу удару, може бути розташований як в самому салоні, так і в передній частині транспортного засобу. Щоб перевірити справність діагностичної системи, необхідно звернути увагу на спеціальний індикатор, який представлений в автомобілі світлодіодним лампочкою. Якщо світлодіод спалахнув, це свідчить про те, що система несправна. У такому випадку рекомендується звернутися в сервісний центр, який обслуговує дану марку автомобіля. Подушка безпеки пасажирів розташована в приладовій панелі машини.

демонтаж подушки



Для того щоб зняти подушку безпеки пасажира, необхідно відкрутити її разом з торпедою автомобіля. Для цього, швидше за все, знадобиться спеціальний ключ TORX. Після того як буде знятий бардачок, який відкручується за допомогою хрестової викрутки, перед автомобілістом з`явиться кілька болтів, які закріплюють дроти і саму конструкцію.

Після того як всі дії будуть зроблені, а подушка безпеки пасажира або заглушки, які знаходяться в цій системі, будуть замінені, залишається тільки стерти з пам`яті системи інформацію про неполадки. Без необхідних навичок зробити це буде непросто, тому рекомендується звернутися до фахівців. В іншому випадку система не буде працювати, а лампочка діагностики буде постійно горіти.

Навіть якщо власник автомобіля зрозуміє, як зняти подушку безпеки пасажира, йому належить подбати про систему ременів безпеки, які також будуть несправні при помилковому спрацьовуванні системи захисту. Тому необхідно буде розібрати і замінити несправні ремені в автомобілі. Після цього можна буде повертати все в початкове положення, щоб захистити себе і пасажирів від нещасних випадків на дорозі.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!