» » » Як зняти форсунки?

Як зняти форсунки?

Як зняти форсунки?
Як зняти форсунки?

Зміст особистого автомобіля в ідеальному стані - прагнення кожного водія. Тим більше, часто виникає необхідність усунути деякі неполадки самостійно, без допомоги фахівців-автомеханіків. Найбільш поширеною проблемою, пов`язаною з системою палива, є забруднення фільтра і голки форсунки продуктами згоряння. Внаслідок цього, починаються негативні процеси в двигуні, пов`язані з підвищеною витратою палива.

Інструкція по зніманню форсунок

  • Перед тим, як зняти форсунки, варто ознайомитися з основними правилами цього процесу. Подбайте про те, щоб під рукою у вас була пара зручних викруток (найкраще - довга і коротка). Вони допоможуть зняти фіксатори з деталі.
  • У разі, якщо дані форсунки ще придатні для подальшої експлуатації, варто скористатися при розкручуванні круглогубцами або пінцетом. Від кожного з патрубків від`єднуємо регулятори холостого ходу.
  • Знятий роз`єм відразу ж можна почистити, щоб не повертатися до цього пізніше. Не забудьте також від`єднати вентиляційну віддушину картерних газів, інакше це може перешкодити вашій подальшій роботі. Потім потрібно від`єднати чорну планку, яка розташовується якраз над форсунками.
  • Будьте уважні - ця шина закріплена фіксаторами, оскільки служить для управління форсунками. Тепер приступайте до розбору паливної планки.
  • Не турбуйтеся, якщо з неї поллється бензин - ви на вірному шляху. Але і правила техніки безпеки тут потрібно дотримуватися більш ретельно, не варто забувати, що ви працюєте поблизу легкозаймистих і вибухонебезпечних речовин.
  • Після зняття всіх деталей, можна буде приступити до безпосереднього демонтажу форсунок. При цьому можливо знадобиться докласти деяку фізичну силу, щоб витягти їх з двигуна. При цьому важливо не втратити гумові колечка-ущільнювачі - важливі частини форсунок, які є з обох сторін деталі.


Більш наочну картину вищенаведеної інструкції можна знайти на багатьох спеціалізованих сайтах. Відео, як зняти форсунки, допоможе детально розібратися в правильності виконання цієї роботи, а коментарі користувачів, можливо, наштовхнуть на рішення інших супутніх проблем.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!