» » » Як зняти важіль кпп?

Як зняти важіль кпп?

Як зняти важіль КПП?

Найчастіше основними причинами, за якими потрібно провести заміну автомобільного перемикача передач, є різні механічні пошкодження, які не можна усунути. З плином часу падає якість роботи елемента. Якщо підстава деталі знаходиться в справному стані, то досить буде лише провести зміну втулок або опори із пластику. Розглянемо, як зняти важіль КПП, щоб замінити його.

етапи демонтажу

Щоб виконати демонтаж необхідно.

  1. Зняти шкіряний чохол з важеля.
  2. Від`єднати кріплення декоративного пластикового тунелю і витягти його з салону авто.
  3. Після виконання цих дій можна перейти до демонтажу важеля. Спочатку слід вивернути гайку кріплення і витягнути болт з осі.
  4. Потім потрібно відвернути все болти, що кріплять важіль до кузова.
  5. Обережно перевернути важіль і вийняти його, знявши чохол з підстави.

Процес установки нового важеля виробляється в зворотному порядку. Якщо з ладу вийшов тільки один з елементів, слід розібрати важіль. Спочатку витягується його вісь. Від`єднати цю деталь можна після зняття втулок з пластмаси. Розкривши важіль, можна приступити до заміни елементів, що вийшли з ладу. Перед складанням елемент потрібно змастити консистентним складом. При необхідності можна замінити потертий шкіряний чохол на новий.

Тепер ви знаєте, як замінити важіль перемикання передач, і зможете зробити це самостійно, не звертаючись в автосервіс. Можливо, вам також буде корисна стаття Як зібрати коробку передач.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!