» » » Як зняти двірники?

Як зняти двірники?

Як зняти двірники?

Обслуговування автомобіля є невід`ємною частиною його експлуатації. А з тими вузлами і механізмами, які можуть позначитися на безпеці дорожнього руху необхідно бути особливо обережними. Одним з них є склоочисник. А про те, як зняти двірники і провести ремонт даного вузла самостійно - поговоримо нижче.

Зняття щітки склоочисника і важеля

Зняття і установка склоочисника на різних автомобілях аналогічні, тому розібравшись з послідовністю дій - дана операція не складе труднощів. Для того щоб зняти щітку склоочисника, необхідно підняти їх у вертикальне положення і від`єднати від важеля. Для цього натискаємо на кріплення (в залежності від моделі буде потрібно або натиснути, або відщепнути фіксатор) і стягуємо щітку. Проводити заміну щіток необхідно тоді, коли після їх роботи на склі залишаються розводи. Збірка відбувається в зворотному порядку.

Якщо є необхідність зняття важеля - піднімаємо капот. У підстави його кріплення буде заглушка. Під нею буде знаходитися гайка і шайба. Виймаємо захисний ковпачок, акуратно викручує, а потім обережно піддягаємо і різким рухом знімаємо сам важіль. Однак якщо його давно не знімали, він може «приклеїтися» до мелкошліцевому з`єднанню поворотного механізму, тому перед зняттям краще обробити його «рідким ключем» (наприклад WD-40 або будь-яким іншим). Як зняти задній двірник, пояснювати не потрібно - послідовність дій точно така ж.

Як зняти моторчик двірників



Зняття моторчика двірників зажадає трохи більше операцій і вправності, однак воно не складніше. Спочатку необхідно включити двірники, а коли вони будуть посередині лобового скла - вимкнути запалювання (це поверне трапецію і допоможе вільно зняти моторчик і весь механізм в цілому). Спочатку проводимо операції, описані вище (знімаємо щітки і важелі). Потім відкручуємо болти кріплення моторчика (в основному їх 3), на штоку редуктора відгвинчуємо гайку. Тепер можна виймати весь механізм. Не поспішайте відразу ж бігти в магазин за новими запасними частинами. В основному даний вузол дуже просто і швидко ремонтується. У більшості випадків достатньо очистити всі вузли від іржі і бруду, розібрати і почистити моторчик, змастити - і все починає працювати.

Перед зворотного складанням всього механізму необхідно почистити відсік, куди він буде встановлений (в ньому збирається листя та інше сміття). А сам механізм і двигун необхідно ретельно почистити від іржі і змастити. Для резино-пластмасових з`єднань краще підійде силіконова змазка.

Стежити за правильною роботою склоочисників необхідно перед кожною поїздкою. Пам`ятайте, від цього буде залежати безпека не тільки Вас, але і пасажирів, а також інших учасників дорожнього руху.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!