» » » Як зняти передню маточину?

Як зняти передню маточину?

Як зняти передню маточину?
Як зняти передню маточину?

Під час руху автомобіля всі його системи повинні перебувати в робочому стані. Це відноситься і до підвіски автомобіля. Якщо під час руху машини на повороті чути гул і відчувається вібрація на кермі, це може говорити про те, що несправна маточина автомобіля. Причиною може служити зношеність підшипників. Розглянемо, як зняти передню маточину. Але спочатку необхідно визначитися в який з маточин (правої або лівої) виникла несправність.

Процес зняття маточини

Для зняття маточини необхідно мати

  • домкрат;
  • ключ для коліс і маточинний ключ.

хід робіт

  1. Автомобіль слід встановити на рівній поверхні. Важіль перемикання передач в машині повинен знаходитися в нейтральному положенні. Під задні колеса слід підкласти упори, щоб автомобіль не зміг покотитися. Рукоятку гальма стоянки потрібно підняти якомога вище.
  2. Далі за допомогою домкрата слід по черзі підняти передні колеса. Їх потрібно прокрутити рукою, щоб з`ясувати, чути шум підшипника.
  3. Після того як буде визначено, в який з маточин виявлена несправність, машину потрібно за допомогою домкрата опустити. Болти, якими кріпиться колесо, потрібно викрутити і послабити на кілька оборотів гайку фіксації підшипника. Автомобіль знову піднімають домкратом. Потрібну сторону встановлюють на жорстку опору.
  4. Колесо з автомобіля прибирають і викручують кріпильні болти. В результаті гальмівний механізм звільняється від кріплення. Для того щоб він не заважав в подальшій роботі, його відводять в сторону і на поворотній цапфі відкручують гайку кріплення.
  5. Після цих маніпуляцій передня маточина знімається за допомогою рук або універсальним знімачем.
  6. Проводять заміну підшипників. І в зворотній послідовності здійснюється складання.


Фахівці рекомендують перевірити маточину і поворотний кулак на предмет відсутності або наявності тріщин. Також не завадить перевірити, в якому стані знаходиться сальник. При необхідності на зворотну сторону внутрішнього сальника потрібно нанести спеціальну мастило.

Ймовірно, буде також корисна інформація зі статті Як поміняти підшипник маточини.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!