» » » Як зняти гальмівний диск?

Як зняти гальмівний диск?

Як зняти гальмівний диск?
Як зняти гальмівний диск?

Гальмівні диски представляють собою одну з найбільш важливих складових гальмівної системи транспортного засобу. Кожен власник авто повинен їх періодично оглядати, а також виконувати деякі профілактичні роботи (наприклад, чистити диски від іржі). У деяких ситуаціях може знадобитися заміна цих деталей, тому необхідно розбиратися в тому, як зняти гальмівний диск.

Види дисків і їх знос

Для початку варто зауважити, що в автомобілі існують задній і передній гальмівні диски. Як показує практика, перші зношуються набагато швидше. Саме водії частіше стикаються з проблемою, як зняти передні гальмівні диски.

У цій справі важливо звертати увагу на рекомендації від виробників конкретної моделі авто. Рівень зносу цих деталей буде залежати від умов експлуатації транспортного засобу, вашого стилю їзди та ін. Наприклад, якщо людина віддає перевагу швидкісного руху, то заміна може знадобитися через вісімдесят тисяч кілометрів пробігу.

Заміна гальмівних дисків

Гальмівний дискПроцедура монтажу і демонтажу гальмівних дисків є стандартною (за винятком деяких незначних конструктивних нюансів різних моделей і марок транспортних засобів). Отже, зняти гальмівний диск можна наступним чином:

  1. Фіксуємо транспортний засіб за допомогою «башмаків».
  2. Піднімаємо за допомогою домкрата необхідну сторону.
  3. Ставимо триногу і прибираємо колесо.
  4. Виконуємо демонтаж гальмівної системи робочої точки (це потрібно зробити Гальмівний дискперед тим, як зняти задній гальмівний диск).
  5. Прибираємо весь бруд з поверхні супорта і маточини (таким чином, ви позбавите себе від необхідності заміни підшипника).
  6. Викручуємо болти, які кріплять гальмівний диск і маточину. Зверніть увагу на те, що на цьому етапі вам може знадобитися помічник. Він повинен натискати на гальмо і надійно утримувати рульове колесо.
  7. Прибираємо гальмівну скобу і закріплюємо її (для цього можна використовувати звичайну дріт), щоб вона не пошкодила шланг.
  8. Розбираємо супортні вузол: прибираємо гальмівні колодки, притискні пружини, а також скобу супорта.
  9. Надійно фіксуємо маточину, повністю викручуємо болти і прибираємо застарілі гальмівні диски.


Додатково рекомендується встановити оновлені гальмівні колодки. Виконуючи заміну дисків, неодмінно виконайте прокачування гальм.

Як показує практика, заміна гальмівних дисків передбачає не просто високий професіоналізм виконавця, але і грамотний вибір необхідних деталей. Наприклад, ідеальним рішенням вважається покупка дисків з перфорацією. Зрозуміло, питання покупки запчастин всі автолюбителі вирішують по-своєму. Однак віддавати перевагу завжди потрібно оригінальним деталям від офіційного виробника.

Якщо необхідно замінити не тільки диски, але і колодки або підтягти гальма, інформацію про це читайте в розділі - Гальмівна система.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!