» » » Як вибрати литі диски?

Як вибрати литі диски?

Як вибрати литі диски?

Якщо ви хочете якісно поліпшити дизайн свого автомобіля, змусити його виділятися на тлі інших, оптимальний вибір - додати невелику і порівняно недорогу деталь.

Мова нижче піде про Легкоплавні дисках, а саме - литих.

Переваги литих дисків

Цей вид Легкоплавні дисків може бути відлитий з алюмінієвих або магнієвих сплавів. Останній варіант використовують, в основному, для спортивних автомобілів - він зустрічається набагато рідше.

У чому переваги литих дисків? Перш за все - вони виграють в плані ваги. Литі диски на 40 відсотків легше, ніж сталеві. Це знижує навантаження на підвіски транспортного засобу і спрощує управління ним і рух.

Які ще переваги можна виділити у литих дисків? вони:

  • відмінно миються;
  • не вимагають ковпаків;
  • покриваються іржею.

На окрему увагу заслуговує їх зовнішній вигляд - литі диски є вигідним прикрасою будь-якого авто. Через естетичності багато роблять вибір на їхню користь.

А які мінуси таких дисків? В силу особливостей лиття та подальшої обробки вони набувають зернисту структуру, стаючи крихкими. Особливо примхливі магнієві литі диски - вони не володіють достатньою стійкістю до ударів, накопичують мікротріщини і швидко розтріскуються, хоча при цьому найбільш легковажні.



В яких ситуаціях краще вибрати інші диски замість литих? Якщо ви - новачок і ще кілька незграбні на дорозі, тоді варто утриматися від литих дисків. Часті вибоїни і ями на поганих дорогах теж вагома причина, щоб зробити вибір на користь іншого матеріалу.

Взимку рекомендується бути обережними у використанні литих дисків, оскільки ожеледь і реагенти на дорогах можуть швидко привести їх у непридатність.

Як правильно вибрати диски?

Перш за все, робіть свій вибір, грунтуючись на особистих уподобаннях. Литі диски служать чудовою прикрасою автомобіля і повинні поєднуватися із загальним видом транспорту. Однак важливі і технічні характеристики.

Монтажний діаметр диска

В ідеалі він відповідає внутрішньому діаметру шини колеса. Можна вибрати трохи більший за розміром диск, поставивши при цьому низькопрофільну гуму - це додасть колесам солідності.

Кількість кріпильних отворів і розмір PCD

Це важливі параметри, які обов`язково потрібно враховувати, здійснюючи покупку. Важливо, щоб диск підходив до оригінального і не виникло проблем з його монтажем. Тому число кріпильних отворів, діаметри їх центрів (PCD) повинні точно відповідати аналогічним на оригінальному диску - подивіться ці дані в керівництві по експлуатації авто.

Максимальне навантаження

Цей параметр дуже важливо розрахувати, адже якщо навантаження буде непомірною, диски просто розваляться. Для самостійного розрахунку потрібно взяти 60 відсотків від маси авто і поділити на два. Виходячи з отриманого результату, вибирати відповідний литий диск. Якщо важко, зверніться за допомогою до фахівців, у яких ви хочете підібрати диски.

Можливо, ці статті виявляться для вас корисними:



Увага, тільки СЬОГОДНІ!