» » » Як пофарбувати диски?

Як пофарбувати диски?

Як пофарбувати диски?

Автомобіль - дороге задоволення. Він вимагає не тільки грошових витрат, але і витрат Вашого особистого часу і сил. У сумлінного автолюбителя машина завжди сяє і виглядає, як новенька. Щоб досягти такого ефекту, потрібно ретельно стежити за своїм автомобілем. Наприклад, необхідно періодично фарбувати або міняти литі диски. Для більшості їх простіше пофарбувати, але не всі знають, як це правильно робити. Тому наша стаття розповість, як пофарбувати диски.

вибір фарби

Як правило, використовують акрилову або порошкову фарбу. Якщо Вашому чотириколісного друга потрібна тільки косметична забарвлення, так би мовити, щоб надати товарний вигляд, використовуйте акрилову фарбу. Ви без зусиль зможете знайти в спеціалізованих магазинах фарбу різних виробників і в великому кольоровому асортименті.



Акрил також хороший тим, що дозволяє створити більш ефектний дизайн автомобіля і підібрати найбільш гармоніюють з кольором машини відтінки. Але на відміну від порошкової фарби, акрилові тримається менше.



Порошкова фарба довговічніша, але щоб вона такою стала, необхідно беззаперечно дотримуватися ряду правил при її нанесенні. Також її використання вимагає складних і дорогих технологій. Їх суть полягає в тому, що порошкова фарба наноситься на диск, а після закріплюється в термокамері. Також акрилова фарба дозволяє забарвити частини диска, а порошкова може використовуватися тільки при фарбуванні цілого диска. Якщо ризикнете пофарбувати диски порошковою фарбою самостійно, придбайте всім необхідним обладнанням. У його число входить піскоструминна машина і термокамера. Перша потрібна для ретельного очищення і вирівнювання поверхні диска, а друга - для закріплення фарби на поверхні диска.

Як пофарбувати диски самому

Ось інструкція, яка допоможе Вам зрозуміти, як пофарбувати литі диски в домашніх умовах:

  1. Ретельне миття дисків. Чистка повинна бути дуже якісна. Кожен диск необхідно очистити від пилу, бруду і жиру. Це можна зробити у ванній за допомогою щітки і гарного миючого засобу (порошок).
  2. За допомогою дриля з відповідною насадкою пройдіться по поверхні диска, тим самим підготувавши для знежирення і нанесення фарби.
  3. Знежирте поверхню диска за допомогою наждачного паперу. Спочатку використовуйте грубу наждачку (200), потім більш м`яку (400) і м`яку (600). Промивайте диски після використання паперу водою. Можна також для кращого знежирення почистити диски розчинником і дати їм висохнути.
  4. Усуньте на ободі Оскол і вм`ятини. У цьому допоможе фінішна шпаклівка для автомобіля. На завершення ще раз пройдіться м`якої наждачкою і полийте водою.
  5. Підготуйте ґрунтовку (2-3 балона). Краще купувати якісний продукт в фірмовому магазині. Також приготуйте 3-4 балона фарби для колісних дисків. У нашому випадку будемо використовувати акрил. Невелике зауваження: врахуйте, що з такими фарбами необхідно працювати в добре провітрюваному приміщенні з використанням засобів індивідуального захисту (ЗІЗ). Ідеально, якщо у Вас будуть рукавички і герметичні захисні окуляри. Крім того, необхідні прозорий лак (1 балон) і 646 розчинник.
  6. Після знежирення нанесіть грунтовку. Робити це треба без поспіху і рівномірно, на відстані 30 см. Від себе. Грунтування потрібно проводити зсередини назовні. Всього потрібно нанести ґрунтовку в 2-3 шари. Щоб грунтовка лягла добре, періодично енергійно збовтувати балон протягом періоду всього використання. Після грунтування дайте поверхні висохнути.
  7. Після того як грунтовка висохне, за таким же принципом наносите і фарбу в 2-3 шари зсередини назовні.
  8. І нарешті, коли фарба висохне, робимо лакування. Нанесіть лак в 2 шари і дайте поверхні висохнути.

Ось і весь процес того, як правильно пофарбувати диски свого автомобіля. Не поспішайте, щоб незабаром не довелося переробляти роботу. Пам`ятайте, що вигляд автомобіля прямо пропорційний кількості часу, витраченого на нього, і якості різних дій по догляду за ним!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!