» » » Як пофарбувати автомобіль?

Як пофарбувати автомобіль?

Як пофарбувати автомобіль?

Власник старого автомобіля рано чи пізно замислюється про фарбування свого «бойового коня» або окремих його частин, щоб видалити відколи, подряпини та інші пошкодження. В автосервісі фарбування автомобіля може обійтися дуже дорого, тому багато хто замислюється про виконання цієї роботи самостійно. Щоб успішно провести цю процедуру, вам буде потрібно близько тижня часу, делікатне підхід і наше покрокове керівництво, як пофарбувати автомобіль своїми руками.

підготовка кузова

В першу чергу, потрібно вимити ваш автомобіль за допомогою спеціальних мийних засобів, які повністю видалять не тільки пил, і бруд, але і бітумні і жирові плями. Для цих цілей не рекомендується використовувати бензин і розчинник. Після проведеної очищення кузова, вам необхідно буде зняти обидва бампера, грати радіатора, все фари і підфарники, поворотники, радіоантену і т.д. Зняті деталі варто вимити, висушити і відкласти до закінчення ремонту в окреме місце.

зачистка дефектів

Зачистка дефектів - це наступний етап в керівництві, як пофарбувати автомобіль, який є дуже важливим, так як пошкоджений лакофарбовий шар без його виправлення може завдати шкоди всій фарбувальної роботі. Перед тим як безпосередньо провести зачистку, потрібно ретельно оглянути всю поверхню автомобіля на вулиці або в яскраво освітленому місці. Різні вм`ятини, тріщини і відколи необхідно позначити швидковисихаючої акриловою фарбою або кольоровою крейдою.

Далі взявши стамеску або викрутку з заточеною шириною «жала», а також наждачний папір (60-80-100) і зробити безпосередньо, зачистку до чистого металу, на виявлених дефектних місцях автомобіля. Виробляючи процедуру намагайтеся, щоб перехід з дефектною поверхні на НЕ дефектну, вийшов максимально плавним, без нависань і уступів старого покриття.



Щоб перевірити який вийшов перехід після зачистки, потрібно обмацати рукою без рукавичок оброблену поверхню. Після виконання зачистки всіх дефектних місць, потрібно знову ретельно протерти кузов вологою ганчіркою, а зачищені місця уайт-спіритом, після чого все просушити.

шпаклівка дефектів

Розбираючи, як правильно пофарбувати автомобіль, потрібно не забути і про шпатлюванні дефектних місць. Щоб виконати цю процедуру, вам знадобиться Автошпатльовки синтетична поліефірна і два шпателя, гумовий і металевий, які відповідають дефектним місцях кузова.

  • Далі потрібно в невеликій кількості, розмішати шпаклівку з затверджувачем, який додається в комплекті. Пам`ятайте, що при мішаного відбувається хімічна реакція, яка призводить до затвердіння, починаючи з 5 хвилин, після початок замішування, тому роботу треба проводити швидко, але без метушні. Якщо при нанесенні на поверхню у вас з`являються грудочки, то дана шпаклівка вважається непридатною для роботи, краще розвести нову.
  • Після проведення роботи, потрібно дати зашпатлеванную місця висохнути. Повне висихання відбувається, як правило, протягом 45 хвилин. Перевірити поверхню можна наждачним папером №80. Якщо немає налипання до зерен паперу, а шпаклівка обсипається дрібної пудрою, значить, процес висихання завершений.
  • Висушені зашпатльовані місця потрібно в ручну зачистити наждачним папером від №120 до 600 - поступально. Геометричні показники і шорсткість повинні відповідати поверхні кузова.
  • Зашпатльовані місця потрібно очистити від пилу, протерти уайт-спіритом і просушити, після чого з аерозольного балончика на них наноситься тонкий шар грунтовки, з переходом на цілі ділянки кузова, переважно сірого кольору, і знову висушується. Нанесений грунт видає всі дефекти, які в разі потреби вам потрібно буде виправити.

Підготовка до фарбування



Щоб якісно пофарбувати автомобіль, необхідно ще раз ретельно очистити кузов від бруду і пилу, заклеїти за допомогою паперу або малярської стрічки місця, які не підлягають фарбуванню. Далі, все лакофарбове покриття, до матовості, зашкуріваем наждачним папером №1200. Повторно очищаємо всю поверхню від пилу, протираємо уайт-спіритом, і знову даємо просохнути.

фарбування автомобіля

Вибираючи матеріал для роботи, знайте, що існую лакофарбові покриття двох видів:

  • Одношарові - за допомогою яких виходить стійкий матовий колір;
  • Двошарові - дозволяють досягти ефекту металіка або перламутру.

Купувати фарбувальний матеріал потрібно з запасом, щоб в майбутньому використовувати цю ж фарбу. Правильна технологія повного фарбування кузова автомобіля передбачає нанесення трьох шарів лакофарбових різних засобів. Для фарбування окремої частини, наприклад, крила, важливий точний підбір кольору. У цьому вам допоможуть спеціалізовані магазини, де автоматичним способом вам підберуть точний відтінок фарби.

Щоб якісно пофарбувати автомобіль, необхідно правильно розвести емаль розчинником. Густота визначається зануренням стержня в банку з фарбою і підняттям його над банкою. Частота стікання фарби зі стрижня повинна бути приблизно 3-4 краплі в секунду. Далі заливається розбавлена емаль в бочонок фарбопульта, через спеціальну воронку з сіточкою. Сопел повинен бути № 1,4, а тиск повітря 2,5-3Атм.

Фарбування слід починати з даху вашого автомобіля, з відстані не менше 150-220 мм. Проміжок сушки між шарами повинен становити 15-20 хвилин. Роботу робити потрібно в респіраторі і в добре провітрюваному приміщенні, після кожного шару фарбування. Компресор варто розмістити поза приміщенням, де відбувається фарбування кузова. Пам`ятайте, що глибину забарвлення можна побачити тільки при нанесенні другого шару на поверхню автомобіля. Повне висихання автомобіля відбувається за 24-36 годин при температурі не нижче + 20 С. Тепер ви знаєте про всіх непростих етапах фарбування автомобіля. Якщо ви не впевнені, то краще довірити цю роботу професіоналу.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!