» » » Як пофарбувати стіни?

Як пофарбувати стіни?

Як пофарбувати стіни?

Вас пригнічують монотонні нудні і бляклі стіни вашої квартири або будинку? Тоді дана стаття для вас, ми розповімо вам як пофарбувати стіни у вашій квартирі, і що вам для цього знадобитися.

Інструменти для фарбування

Як пофарбувати стіни? Отже, почнемо з самого головного, щоб пофарбувати стіни в квартирі вам потрібні певні інструменти, такі як: кисті, тазик для проціджування фарби і валик.

Існує кілька типів валиків: поролоновий, овечий, мохеровий. Вибір вашого валика залежить від фарби, яку ви збираєтеся використовувати, але для фарбування стін найкраще підійде велюровий валик. Для нанесення фарби на широку поверхню, таку як стіна, вам знадобляться широкі кисті і валик.



Перед фарбуванням стін ви повинні підготувати інструменти до роботи, а саме покатати валик у фарбі по поверхні тазика для проціджування фарби, дана процедура допоможе вам рівномірно нанести фарбу на валик.



Наступний етап фарбування стін - це вибір фарби. По-перше, фарба повинна естетично підходити до інтер`єру вашої квартири, так як кожен колір справляє свій певний ефект. По-друге, ви повинні вибрати тип фарби. Стіни найкраще фарбувати водоемульсійними фарбами, так як вони не токсичні. Цими фарбами можна фарбувати кам`яні, бетонні і дерев`яні поверхні.

підготовка поверхні

Після вибору інструментів і фарби, вам слід підготувати ваші стіни до фарбування.

  • По-перше ви повинні домогтися певної температури в квартирі, для фарбування стін температура повинна бути вище + 5 ° С, а вологість повітря менше 80%.
  • По-друге, всі поверхні повинні отштукатуренная. Намагайтеся зробити стіну гладкою, використовуючи штукатурку з більш дрібним зерном.
  • По-третє, ретельно отмойте стіни від брудних і жирних плям і добре висушіть.

Якщо ви збираєтеся перефарбовувати ваші стіни, то переконаєтеся в тому, що від старої фарби не залишилося слідів, щоб запобігти змішування фарб і псування кольору ваших стін.

Як правильно пофарбувати стіни: технологія

  • Як красиво пофарбувати стіни і що для цього потрібно? Почнемо з інструменту нанесення фарби. Для фарбування стін вам краще вибрати велюровий валик, так як цей валик відрізняється більш ретельно розподілом фарби на стіні і кращої передачею кольору.
  • Далі можна приступити до фарбування стін. Фарбу бажано розмішати перед застосуванням. Перший шар фарби буде вважатися, так званої, ґрунтовкою, а другий вже буде фіксувати колір.
  • Починайте фарбувати зі стіни, на якій розташовуються віконні або дверні прорізи. Використовуючи малярську стрічку, встановіть межі фарбування, вона допоможе вам, нанести фарбу по краях рівно і ви уникнете випадкового фарбування непотрібних вам ділянок. Особливу увагу слід приділити різним вигинів стіни в області вікна і стелі. Ті ділянки, які ви не змогли зафарбувати валиком, пофарбуйте кистю.
  • Фарбуйте поверхню рівним і тонким шаром, після фарбування дайте фарбі висохнути. Якщо ви використовуєте водоемульсійну фарбу, то їй буде потрібно близько двох годин для повного висихання.
  • Запам`ятайте, що кожен шар повинен встигнути висихати, до того як ви завдасте наступний, в іншому випадку ви будете розмазувати попередній шар, що зведе всі ваші зусилля нанівець.
  • Не забувайте, що фарбувати слід зверху вниз, таким чином, щоб у вас виходив W-подібний рисунок. Якщо ж ви будете фарбувати тільки вертикально, на вашій стіні неминуче з`являться некрасиві сліди. Після того, як ви пофарбували стіни, не чекаючи поки висохне фарба, зверніть увагу на різні патьоки і недоліки, в даному стані їх легко усунути звичайної мокрою ганчіркою.

Як пофарбувати стіни у ванній

Технологія фарбування в ванній кімнаті, практично, нічим не відрізняється. Єдиною відмінністю є фарба, яку ви будете наносити на. вже підготовлені і гарантування шпаклівкою для вологих приміщень, стіни. Також вам знадобляться особливі фунгіцидні склади для просочення стін ванної кімнати перед фарбуванням, для того, щоб домогтися повного винищення різних видів цвілі і інших утворень в ванних кімнатах. Для приміщень з великою вологістю радять використовувати різні водонепроникні і водовідштовхувальні фарби. Ви зможете знайти великий вибір даних фарб в будь-який будівельному магазині.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!