» » » Як пофарбувати будинок?

Як пофарбувати будинок?

Як пофарбувати будинок?

Для початку, перш ніж ви пофарбувати фасад будинку, його поверхню необхідно підготувати до майбутньої фарбування. По-друге, слід вибрати максимально якісні фарбувальні матеріали. Для того щоб фарбування зовнішньої сторони будинку була більш професійною, потрібно попередньо скласти план майбутньої фарбування. Для різних поверхонь застосовуються, відповідно, і різні способи фарбування і методи підготовки поверхонь. Тому перед тим, як пофарбувати будинок зовні, потрібно знати з яких матеріалів складається будинок. Це може бути дерево, бетон, покрівельна плитка, алюміній і т. Д. Також потрібно дотримуватися рекомендацій і інструкцій, які додаються до фарбувальних матеріалів.

Етапи фарбування будинку



Дотримуючись мети, як правильно пофарбувати будинок, потрібно знати з чого почати. Всю систему фарбування можна розділити на етапи:

  • Для початку потрібно вивчити асортимент фасадних фарб і до правильного вибору фарби потрібно поставитися відповідально. Слідувати тут потрібно двом основним правилам: не варто купувати найбільш дешеву фарбу, і також купувати фарбу, яка призначена для фарбування будинку як зовні, так і всередині.
  • Для найбільш якісного фарбування фасаду будинку вибирайте фарбувальний матеріал, який містить два важливих компоненти. Перший - це сполучна речовина, який утворює плівку на поверхні фасаду будинку, що дозволяє матеріалу з часом не тріскатися. Другий компонент - рідина, що поліпшує дію сполучного речовини, що оберігає покриття безпосередньо від шкідливих впливів комах, бактерій і грибків.
  • Перед тим, як пофарбувати будинок, варто скористатися трикомпонентної системою, що складається з трьох основних етапів. Для початку потрібно скористатися протівосмольной ґрунтовкою, вона наноситься точково, дія грунтовки блокуватиме прояви смол і забезпечить на пофарбованої поверхні відсутність плям.
  • Другий етап підготовчої роботи - нанесення шару захисного матеріалу від впливу жучків, бактерій і грибків.
  • Підсумковий етап - нанесення безпосередньо барвника, що забезпечує потрібний колір і дає захист від шкідливих атмосферних впливів.
  • Ті деталі і частини вашого будинку, які не призначені для фарбування, потрібно закрити наявними захисними матеріалами. Так скла, щоб на них не потрапляла фарба, закривають плівкою, також можна скористатися фанерою або щитами. Фахівці для захисту деяких деталей використовують глинисті розчини, для захисту стекол користуються жирової сумішшю з мила і мастила. Капелюшки цвяхів обробляють відповідним антикорозійним грунтом.
  • Загалом, робота по зовнішньої фарбуванні будинку схожа з обробкою внутрішніх приміщень. В обох випадках починається процес з підготовки поверхні і закінчується її фарбуванням. Різниця лише в тому, що кількість операцій по підготовці поверхні фасаду для фарбування істотно менше.
  • Крім іншого, потрібно також правильно підібрати малярський інструмент. Так, синтетична кисть і валик краще підійдуть для роботи з водними фарбами, кисть з натуральної щетини підійде для фарбування будинку Органоразбавляємиє фарбою.
  • Потрібно пам`ятати, фарбуючи фасад будинку, що потрібно обов`язково дотримуватися розроблену інструкцію до фарби. Також, якщо ви не впевнені в своїх можливостях, можна знайти ряд порад, як пофарбувати будинок. Фотоматеріали та відео - уроки детально це пояснять.

Фарбування дерев`яного будинку



Способи того, як пофарбувати дерев`яний будинок, нічим практично не відрізняються від фарбування будинку з будь-якого іншого матеріалу. Але є свої нюанси:

  • Для фарбування дерев`яних фасадів є кілька різновидів фасадних фарб - непрозорі покривні, і напівпрозорі лессирующие антисептики. Також застосовують масляні і акрилатні фарби.
  • Антисептики призначені для захисту деревини, вони проникають всередину поверхні на кілька міліметрів. Прозорі антисептики можуть підкреслити структуру і колір деревини, а напівпрозорі склади закривають колір, але підкреслюють деревну структуру.
  • Робота складається з двох етапів - нанести грунтувальний антисептик і забарвити покриття. Шар грунтовки антисептика призначений для захисту деревини від грибків, підвищеної вологості і цвілі, а другим шаром можна нанести масляну або акрилатную фарбу, покривний або лесуючий антисептик.
  • Для початку наносять грунтувальний антисептик в один шар, а після повного висихання поверхні наносять ще 2-3 шари фарби або покривного антисептика, ретельно просушуючи кожен шар.
  • Перед тим, як пофарбувати будинок цілком, потрібно спочатку пробно забарвити невелику дощечку, щоб перевірити колір.
  • Фарбу необхідно перемішувати ретельно перед фарбуванням і під час роботи.
  • Дерев`яну поверхню можна фарбувати під дією прямих сонячних променів і під час опадів.
  • Наносити фарбу пензлем так, щоб шари були якомога тонше, щоб уникнути нерівномірного кольору і патьоків.
  • Наносять фарбу і антисептик поздовжніми рухами.
  • Якщо на поверхні деревини є глянцева плівка, то варто пофарбувати стіну фарбою на масляній основі або антисептиком більш темного відтінку. Якщо антисептик на поверхні вже повністю вицвів, то покривають поверхню акрилатной фарбою.
  • Поверхні, в минулому покриті олійною фарбою, зафарбовують аналогічної фарбою або фарбою акрилатной, але попередньо очищаючи фасад до дерев`яної основи, використовуючи металеву щітку.
  • Перед початком фарбування поверхню фасаду очищають від бруду, залишків старої фарби, пилу і смоли. Роблять це за допомогою жорсткої щітки або скребка. Для кращої адгезії можна також знежирити поверхню спеціальними миючими лужними засобами.
  • Іноді для кращої фарбування дерев`яного будинку, потрібно повністю видалити з поверхні фарбу хімічними або механічними способами. Хімічне очищення краще збереже поверхню деревини, але вона повільна і трудомістка. Даний метод використовують тоді, коли стан покриття не дозволяє використовувати механічну очистку.

Тепер ви знаєте всі тонкощі того, як пофарбувати будинок самостійно і при цьому правильно. Це допоможе вам прикрасити своє житло зовні і, крім того, продовжити його термін служби в первозданному вигляді. Бажаємо вам удачі!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!