» » » Як розбавляти фарбу?

Як розбавляти фарбу?

Як розбавляти фарбу?

Більшість з нас, безумовно, стикалися з питанням - як розбавляти фарбу. Адже часто, купуючи фарбу, ми не використовуємо її всю, а ставимо в сторонку, з думкою «а раптом знадобиться». І ось, той самий «раптом» настав - а фарба-то засохла. Тому зараз ми спробуємо вам розповісти, як правильно розбавити фарбу. Для цього розглянемо деякі її види.

Як розбавляти масляні фарби

Масляна фарба активно використовується в будівництві. Вона відносно недорога, і дуже швидко сохне. Зазвичай її застосовують для фарбування даху або стін. Варто відзначити, що стелі й підлоги не рекомендується фарбувати цією фарбою, так як в її склад входять масла, які не дають волозі випаровуватися, а повітрю вільно циркулювати в приміщенні. Щоб розбавити масляну фарбу, вам буде потрібно оліфа, ємність і чисте сито.

  • Беремо ємність, поміщаємо в неї потрібну кількість фарби і додаємо трохи оліфи. Починаємо повільно розмішувати фарбу.
  • Не перестаючи помішувати, додаємо оліфу до тих пір, поки фарба не стане потрібної вам консистенції. Перемішуємо фарбу ще протягом 5-10 хвилин.
  • Беремо сито і проціджуємо отриману фарбу. Намагайтеся, щоб згустків не залишалося.

Розбавити масляну фарбу можна так само і за допомогою «Уайт-спіриту». Якщо ж вам необхідно розбавити художні олійні фарби, використовуйте будь-яку рослинну олію, скипидар (зараз випускається скипидар, призначений спеціально для художніх олійних фарб), художні лаки.

Як розбавити водоемульсійну фарбу



Водоемульсійна фарба - екологічно чистий обробний матеріал, який легко наносити на поверхню. Вона швидко висихає і не відшаровується. Саме тому, вододисперсійні фарби дуже популярні.



До складу подібних фарб входять активні пігменти, які зв`язуються за допомогою води. Тому, щоб розбавити таку фарбу, зазвичай використовують питну воду.

  • Беремо чисте відро і акуратно переливаємо фарбу.
  • Поступово вливаємо воду, при цьому безперервно перемішуємо фарбу за допомогою будівельного міксера.
  • Доводимо фарбу до потрібної нам консистенції.

Якщо необхідно, можна надати фарбі потрібний колір. Для цього використовуємо спеціальний колір. Беремо неглибоку ємність і змішуємо в ній колір і невелика кількість втиснути фарби. Акуратно вливаємо суміш, яку ми отримали в відро з основним кількістю фарби. Не забуваємо безперервно помішувати. Добиваємося потрібного нам відтінку.

Як розбавити акрилову фарбу

Акрилові фарби одні з найдорожчих. Їх створюють на основі акрилових смол, що надає покриттю додаткову міцність і еластичність. Поверхні, покриті цим видом фарби, має підвищену вологостійкість. Акрилові фарби відносяться до розряду водоемульсійних фарб, тому розбавляти їх слід так само - водою.

Як розбавляти фарбу для авто

  • Для того, щоб розбавити фарбу для автомобіля, вам знадобиться: розчинник, автомобільна фарба «Садолін», посуд в якій будемо розводити фарбу і дерев`яна паличка.
  • Автомобільні фарби найчастіше наносять у два шари. Перший шар - проявника, на якому чітко видно всі дефекти поверхні, що фарбується. Розводимо фарбу для першого шару. Беремо одну частину «Садолін» і чотири частини розчинника. Все добре перемішуємо. Щоб зробити першу фарбування поверхні кузова, вистачить 1 літра. Не забудьте, безпосередньо перед фарбуванням, знежирити поверхню і добре висушити.
  • Готуємо розчин для наступного шару - декоративного. Фарба для цього шару повинна бути густіше, тому беремо одну частину «Садолін» і три частини розчинника. Перемішуємо до повної однорідності. Швидко наносимо і залишаємо автомобіль в закритому приміщенні на 2-3 дні.
  • Щоб розвести фарбу скористайтеся 646-м, 647-м 648-м розчинником. Але пам`ятайте, що чим вище число, тим жирніше розчинник, тому будьте обережні і не наробіть патьоків.

Ось ми і з`ясували, як розбавляти фарбу. Сподіваємося, наші поради будуть вам корисними



Увага, тільки СЬОГОДНІ!