» » » Як фарбувати гіпсокартон?

Як фарбувати гіпсокартон?

Як фарбувати гіпсокартон?

Гіпсокартоном дуже зручно закривати стіни і стелю, домагаючись ідеально рівній поверхні. Після монтажу вам, зрозуміло, потрібно буде облагородити матеріал. Зробити це можна різними способами, зокрема, фарбуванням.

Про те, як це зробити, читайте далі.

фарбування гіпсокартону

підготовка

Перед тим як фарбувати гіпсокартон, вам потрібно буде покрити поверхню шпаклівкою, інакше фарба буде вбиратися в матеріал. У підсумку на стінах або стелі залишаться непривабливі плями. Крім того, і витрата фарби без попереднього нанесення шпаклівки буде значно більше.

Намагайтеся в процесі добитися максимально гладкої, рівної поверхні, інакше при фарбуванні навіть найдрібніші вади стануть дуже помітними. Особливу увагу приділіть швах і місцях вкручування шурупів.

фарбування

Чим фарбувати гіпсокартон? Ключове значення в цьому питанні буде мати саме приміщення, його призначення, особливості. Поетом вибір фарби в кожному окремому випадку буде свій.



Найчастіше найбільш вдалим варіантом стає водоемульсійна фарба. Можна вибрати як матову, так і глянсову. Для приміщень з підвищеною вологістю (ванні, кухні, санвузла та ін.) Можна вибрати спеціальні склади, стійко переносять подібні умови.

Важливе значення матиме відтінок складу. Підібрати його часто не так-то просто, особливо якщо враховувати, що після фарбування вихідний колір фарби зміниться. А тому якщо ви не впевнені в своїх уміннях, то краще попросити допомоги у фахівців магазину, де ви будете купувати матеріали, або скористатися спеціальними апаратами.

Деякі цікавляться, фарбують чи гіпсокартон акрилом. І відповідь тут буде позитивний. Акрилові фарби також продаються в глянсовому і матовому виконанні і мають відмінні якостями водостійкості.

Інструменти

Залежно від того, який виріб буде більш зручним для вас і ефективним для виконання роботи, для нанесення фарби можна вибрати кисті, валик або пульверизатор.

Для фарбування периметра поверхні і дрібних деталей скористайтеся пензликом (починайте з неї кожен новий шар фарбування). Далі беріть валик або пульверизатор. Якщо якісь ділянки фарбувати погано, дочекайтеся висихання поверхні і після цього виправте недоліки. Якщо ж десь фарби виявилося занадто багато, то також почекайте, поки склад висохне, потім приберіть надлишки наждачним папером і підфарбуйте.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!