» » » Чи можна вагітним фарбувати волосся, нігті і обличчя?

Чи можна вагітним фарбувати волосся, нігті і обличчя?

Чи можна вагітним фарбувати волосся, нігті і обличчя?

Під час вагітності в організмі жінки відбуваються певні зміни. Вони проявляються і в стані шкіри, волосся, нігтів. Тому коли Ви збираєтеся їх фарбувати, необхідно враховувати ці зміни. Отже, розглянемо хвилюючі жінок питання про те, чи можна фарбувати волосся, нігті і обличчя вагітним і зробимо відповідні висновки. 

Чи можна вагітним фарбувати волосся?

Почнемо з цього поширеного питання. Ви постійно фарбували волосся протягом декількох років, а тепер не можете дивитися на відросло коріння? Відтінок Ваших волосся здається Вам, що потьмяніло, і Ви вважаєте, що пора його оновити? Або у Вас просто прекрасний настрій, і Ви хочете перетворитися, помінявши свій колір волосся? Пропоную поглянути, що ж відбувається з волоссям, коли Ви очікуєте малюка, і дізнатися про те, чи можна фарбувати волосся вагітним.

Гормональний фон Вашого організму зазнає змін, які впливають на структуру волосся. Волосся зазвичай стає густішим. Це не означає, що їх виростає більше. Справа в тому, що випадання волосся зменшується за рахунок підвищення гормону вагітності - прогестерону. Як показали дослідження, сучасні фарби для волосся не несуть небезпеки для вагітних. Але не забувайте, що кожен організм індивідуальний. Часто вагітні жінки описують своє волосся як неслухняні. Змінилися особливості волосся вагітних не можуть передбачити, яким буде результат фарбування. Тобто, Ви просто-напросто можете не отримати бажаний результат. А зараз зовсім не потрібен зайвий привід для переживань. Крім того, медицина наполягає на тому, що шкідливі хімічні речовини в фарбах можуть несприятливо вплинути на шкіру голови і весь організм в цілому, що також залежить від індивідуальних особливостей організму.

І все ж, якщо Вам необхідно пофарбувати волосся під час вагітності, то краще:

  • скористатися відтіночним засобом;
  • зробити мелірування, колорування, при яких фарба не торкнеться шкіру голови;
  • використовувати народні засоби для фарбування волосся (наприклад, хну, басму).

Чи можна вагітним фарбувати нігті?



При вагітності структура нігтів також змінюється. Ви можете виявити, що збільшилася товщина нігтьової пластини і швидкість росту нігтів. Це наслідок зміни гормонального фону. А можете помітити і те, що нігті стали тонше, більше ламаються, розшаровуються. Тому краще не використовувати засоби, що містять ацетон, і фарбувати нігті рідше. Все це необхідно, щоб шкода Вашим нігтям був мінімальним. А щоб не завдати шкоди дитині, вагітним можна фарбувати нігті в добре провітрюваному приміщенні. Інакше Ви будете у великій кількості вдихати шкідливі пари, які до того ж можуть викликати алергічну реакцію. Зауважимо також, що нарощувати нігті вагітним можна тільки при дотриманні певних умов.

Вагітним фарбувати нігті можна, але при покупці лаку для нігтів зверніть увагу на склад засобу. Він не повинен містити:

  • Формальдегід (може послабити імунітет дитини);
  • Толуол (прискорює процес висихання лаку і є шкідливим для плоду);
  • Камфару (не рекомендується при вагітності).

Чи можна фарбувати обличчя, робити макіяж вагітним?

Перейдемо до питання про макіяж особи при вагітності. Косметологи пишуть, що використання макіяжу не може негативно відбитися на вашому малюку. Навіть навпаки - позитивні емоції від свого відображення чудесним чином позначаться на Вашому настрої і самопочутті! Тобто, вагітним фарбувати обличчя можна! Погляньте, вагітним можна:

  • фарбувати очі, надавши їм виразності за допомогою туші для вій;
  • фарбувати губи, підкресливши їх чуттєвість блиском;
  • фарбувати брови, погравши з природними вигинами.


Увага, тільки СЬОГОДНІ!