» » » Чому вагітним не можна стригти волосся?

Чому вагітним не можна стригти волосся?

Чому вагітним не можна стригти волосся?

Напевно вам доводилося чути про те, що вагітним не можна стригтися. Чи так це насправді? Або це всього-на-всього звичайна прикмета? У цій статті ми постараємося відповісти на питання, чому вагітним не можна стригти волосся з точки зору науки, а також звернемося до народних прикмет і розповімо про те, звідки взялося повір`я.

Чи можна вагітним підстригатися?

Вчені давно встановили, що під час вагітності фарбувати волосся не рекомендується, тому що хімічні речовини, що входять до складу фарби, можуть негативно позначитися на здоров`я майбутнього малюка, а ось що стосується стрижки, то тут ніяких обмежень немає.

Очевидно, що стрижка не здатна вплинути на здоров`я дитини, до того ж під час вагітності рівень естрогену в організмі дівчини різко підвищується, що стимулює ріст волосся і сприятливо позначається на їх структурі. Чому ж з`явилася ця прикмета?

Як відомо, в давні часи існувало багато забобонів. Їх значна частина була пов`язана з волоссям. Вважається, що в волоссі укладена життєва сила. Доглянуте волосся - це ознака міцного здоров`я людини. За старих часів вважали, що волосся вагітної жінки - це показник життєвих сил дитини. Тому підстригати волосся вважалося вкорочувати його життя. Більш того, майбутній мамі потрібно було ретельно доглядати за своїм волоссям і ні в якому разі не допускати, щоб вони псувалися.

Виходить, що за великим рахунком факт про те, що вагітним не можна підстригатися, є лише міфом. В даний час немає ніяких підстав переживати за здоров`я дитини при стрижці волосся.

Якщо ж ви все ще сумніваєтеся, то рекомендуємо вам прочитати статті, щоб остаточно розвіяти ваші сумніви:

  • Чи можна вагітним стригти волосся
  • Чи можна стригти волосся вагітним


Увага, тільки СЬОГОДНІ!