» » » Чи можна алкоголь вагітним?

Чи можна алкоголь вагітним?

Чи можна алкоголь вагітним?
Чи можна алкоголь вагітним?

Чи можна вагітним вживати алкоголь? Відповідь більшості, звичайно ж, буде негативним. Дослідники підтверджують, що вживання алкоголю дійсно шкодить не тільки здоров`ю мами, але і її майбутній дитині.

Так, чому саме вагітним не рекомендується пити алкоголь?

Алкоголь, навіть такий легкий як пиво - містить етиловий спирт, він дуже шкідливий. А як відомо, майбутня дитина отримує поживні речовини через плаценту. Плацента в свою чергу отримує їх через кров. А алкоголь туди дуже швидко потрапляє, це не може не позначитися негативно на плоді. У нього ще не сформовані і не працюють системи, які нейтралізують і виводять алкоголь з організму. Отже, алкоголь дуже погано позначається на дитині: він пошкоджує його мозок і печінку.

Вагітним не можна пити алкоголь, тому що його вживання (особливо надмірне) може призвести до викидня. Крім того, навіть у разі вдалих пологів дитина може народитися нездоровим, з алкогольним синдромом. Діти з алкогольним синдромом відстають у розвитку від своїх однолітків, як в розумовому, так і фізичному плані.



Отже, вагітним вживати алкоголь протипоказано. Але нерідко у дівчат виникають ситуації, коли дуже складно уникнути зустрічі з алкоголем. Наприклад: різні заходи, банкети, корпаратіви, весілля кращої подруги і т.п. Але чи варто тост за чиєсь здоров`я майбутнього вашої дитини?

Британські вчені довели, що випиті пара доз за всю вагітність має негативного позначаться на майбутню дитину. Міцні алкогольні напої абсолютно протипоказані, а ось стаканчик хорошого червоного вина буде навіть корисний для підтримки рівня гемоглобіну.

Хоча є думка, що жінки, зрідка вживали алкоголь під час вагітності і народили здорових дітей - скоріше щасливий виняток. У будь-якому разі не слід ризикувати здоров`ям майбутньої дитини, особливо заради алкоголю.

Також, слід пам`ятати, що алкоголь шкодить майбутнім мамам ще задовго до моменту зачаття дитини. Чим молодше жінка - тим більше шкоди завдасть алкоголь її організму. Вживання алкоголю негативно позначається на яєчниках і вони виробляють нездорові яйцеклітини. Отже, і у дитини абсолютно точно будуть проблеми зі здоров`ям. Крім того, лікарі рекомендують при плануванні вагітності відмовитися від вживання алкоголю майбутніми батьками мінімум за три місяці до зачаття.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!