» » » Чи можна вагітним виноград?

Чи можна вагітним виноград?



Чи можна вагітним виноград?

Під час вагітності надзвичайно важливу роль відіграє правильне харчування. Від нього не в останню чергу залежить стан здоров`я як майбутньої мами, так і плода. Дієтологи і гінекологи в цей період радять жінкам вживати всі продукти в помірних кількостях. Виняток становлять солоні продукти і алкоголь на пізніх термінах вагітності. Що стосується ягід, фруктів і овочів, то по сезону рекомендується вживати ті з них, які ростуть в місцевості, де проживає майбутня мама. Якщо вагітність випадає не на літньо-осінній період, то не варто нехтувати і привізними плодами. Виноград є одним з найбільш улюблених ягід, і більшість фахівців дають позитивну відповідь на питання про те, чи можна вагітним їсти виноград. Однак є ряд обмежень, про які необхідно знати.

користь винограду

  • Всі види винограду містять такі похідні фолієвої кислоти, як фолати, а також вітаміни А, С, Р, В6 і мікроелементи: селен, калій, магній, фосфор, кальцій і залізо. Найбільша кількість корисних речовин міститься в червоних сортах винограду, причому вживати його треба зі шкіркою і кісточками, в яких є багато органічних кислот і антиоксидантів.
  • Ягоди винограду - одне з кращих зміцнювальних і тонізуючих природних засобів.
  • Виноградний сік має потогінний, бактерицидну, проносним і сечогінним ефектами. Він також знижує артеріальний тиск і рівень холестерину. Тому вагітним корисно випити склянку виноградного соку натщесерце.

Шкода від винограду

  • Вирішуючи, чи можна вагітним виноград, фахівці намагаються врахувати той факт, що він сприяє швидкому набору ваги як у мами, так і у плода, тому його не рекомендується вживати на пізніх термінах вагітності.
  • Ягоди винограду можуть викликати важкість у животі і газоутворення, і це слід враховувати тим, хто має проблеми з травленням.
  • Варто враховувати і той фактор, що виноград є сильним алергеном, і ймовірність негативних реакцій тим вище, чим темніше сорт.


Увага, тільки СЬОГОДНІ!