» » » Чи можна вагітним безалкогольне пиво?

Чи можна вагітним безалкогольне пиво?

Ми часто чуємо від знайомих, друзів, родичів або знаємо на своєму власному досвіді, що у вагітних жінок з`являється нестримне бажання з`їсти або випити конкретний продукт. Кажуть, що треба задовольняти всі бажання майбутньої мами. Звичайно, раціон харчування вагітної повинен складатися з корисних продуктів, а якщо хочеться чогось "шкідливого", то зовсім трохи можна. Це може стосуватися, наприклад, жирної смаженої їжі, але ніяк не пива !!! Звичайно, існує пиво, яке не містить алкоголь, але чи можна вагітним безалкогольне пиво?

Точка зору медицини

Чи шкідливо безалкогольне пиво вагітним з точки зору медицини?

  1. Безалкогольне пиво вагітним загрожує небезпекою, так як має в своєму складі речовини і добавки, які можуть завдати шкоди плоду на ранніх термінах вагітності. У цей час внутрішні органи і системи організму дитини тільки формуються, тому вживання безалкогольного пива при вагітності може позначитися на їх формуванні.
  2. Алкоголь міститься і в безалкогольному пиві. Його зміст мало (від 0,2% до 1,5%), але він є !!! А вагітним жінкам не можна вживати алкоголь ні в якій кількості. Медики кажуть, що навіть така мала кількість алкоголю може негативно вплинути на плід. Проникнувши в кровоносну систему плода, алкоголь може проявити свої мутагенні властивості. А це небезпечно для внутрішніх органів і систем малюка.
  3. Також шкода від алкоголю (навіть в такій малій кількості) може позначитися на вазі дитини. Це відбувається через зниження рівня гормонів в навколоплідних водах.
  4. Статистика показала, що люди, що постійно вживають безалкогольне пиво, згодом відчувають непереборне бажання випити пиво, що містить більше алкоголю. До речі, не дарма безалкогольне пиво протипоказано людям, які раніше мали алкогольну залежність. Тобто, навіть якщо вживання пива не позначилося на народжену дитину, це ще не означає, що у нього не буде схильності до алкоголізму в дорослому віці.


Отже, ясно, як білий день, що безалкогольне пиво вагітним шкідливо. Але є вихід! Якщо вагітна жінка відчуває непереборне бажання випробувати смак пива, вона може його задовольнити за допомогою:

  • житніх сухариків;
  • пивних дріжджів в таблетках;
  • насіння.

Дорогі мами, головне, не забувайте і в цьому порадитися з лікарем!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!