» » » Який алкоголь можна пити?

Який алкоголь можна пити?

Який алкоголь можна пити?

Помірне вживання спиртних напоїв може бути корисно для організму. А ось який алкоголь можна пити, коли присутні різні захворювання, ми розповімо в цій статті.

Алкоголь при різних захворюваннях

Виразка шлунка, гастрит

Медики стверджують, що при виразці шлунка і гастриті, особливо гострої його стадії, будь-які спиртні напої строго протипоказані. Заперечення проти вживання алкоголю викликано тим, що спирт в будь-яких його кількостях, потрапляючи в запалений шлунок, викликає погіршення самопочуття. Тому повідомлення про те, що горілка, пиво, вино та інший алкоголь комусь навіть допомогли впоратися із захворюванням не слід приймати як керівництво до дії, адже ризикувати тут доведеться власним здоров`ям.

Захворювання серця і судин

Тим, хто хоче зберегти здоров`я своєї серцево-судинної системи, слід звернути увагу на червоне виноградне вино. Воно здавна славиться своїми цілющими властивостями. У багатьох країнах таких, як Італія, Кіпр, Франція, Греція, Іспанія, де прийнято щодня вживати трохи вина, відзначений дуже низький рівень захворюваності серцево-судинної системи. Червоне вино, багате поліфенолами, зміцнюючи серце і судини, сприяє збільшенню тривалості життя.

інші захворювання

Розповісти про всі хвороби і алкоголь, який можна при них вживати, в одній статті неможливо. Але можна відзначити, що в невеликих кількостях алкоголь можна пити при вельми різних захворюваннях. З`ясувати точно, які спиртні напої не протипоказані, зверніться до свого лікуючого лікаря.

Іншу інформацію по темі ви знайдете в статті нашого ресурсу - Чи можна алкоголь з антибіотиками.

Алкоголь при вагітності



Вагітність - це не хвороба, а особливий стан жінки - період, коли вона виношує дитину. Але в даний момент її життя є різні обмеження і в плані харчування, і в плані вживання спиртних напоїв. Якщо говорити коротко, то при вагітності алкоголь протипоказаний в будь-яких дозах, особливо в першому триместрі. Навіть невелика його кількість може негативно відбитися на формуванні органів плода і призведе до патологій і вроджені захворювання.

Більше дізнатися про це вам допоможе наша стаття - Чи можна алкоголь вагітним.

Алкоголь при дієті

Щодо спиртних напоїв під час дієти існує два правила:

  1. Алкоголь пити не можна.
  2. Алкоголь пити можна.

У першому випадку дієта повністю виключає будь-які спиртні напої, включаючи пиво і вино. У другому, навпаки, зосереджена на їх вживанні (мова йде про сухому червоному вині). Є навіть спеціальна п`ятиденний винна дієта. Однак вона підходить далеко не всім і має свої протипоказання. Детальніше це обговорюється в статті - Чи можна пити при дієті.

Говорячи про вживання алкоголю, ми маємо на увазі високоякісний продукт. Якщо пити так звану «пальонку», то нічого крім шкоди отримати не можна. Тому, вирішивши порадувати себе келихом алкоголю, слід переконатися в його якості, роблячи покупку тільки в спеціалізованих магазинах або винних відділах і не соромлячись питати у продавців сертифікати на продукцію.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!