» » » Чи можна пити алкоголь?

Чи можна пити алкоголь?

Чи можна пити алкоголь?

Більшість значущих для людей подій проходить часто не без участі алкоголю. Існують різні думки про шкідливість і корисність спиртного. Давайте розберемося, кому і коли можна пити алкоголь, а в яких випадках він є забороненим продуктом.

Алкоголь може бути корисний

Незважаючи на поширену думку, що алкоголь приносить організму тільки шкоду, європейськими вченими були проведені дослідження, які довели, що регулярне споживання невеликої порції червоного вина сприятливо позначається на роботі судин, серця, а також підвищує рівень гемоглобіну в крові. Недарма французи та італійці не відмовляються від цього напою під час обідів або вечерь!

Також всім відомо, що столова ложка коньяку, випита після їжі, знімає больові спазми внизу живота і розігріває м`язи. Таким чином, ми можемо зробити висновок, що певні види алкоголю можна пити, якщо його вживання обмежується невеликими дозами.

Коли пити алкоголь не можна

Однак алкоголь все-таки є потенційно небезпечною речовиною, яка здатна змінювати біологічну структуру клітин і органів людини, а також несприятливо впливати на його свідомість. Першим це довів І. П. Павлов у своїх численних дослідженнях.

Саме тому не рекомендується використання алкоголю неповнолітніми. Крім того, що споювання осіб, які не досягли 18 років, є адміністративним правопорушенням, необхідно пам`ятати, що дитячий організм ще формується, і заважати цьому процесу етиловим спиртом не варто.



З цієї ж причини не можна вживати алкоголь вагітним жінкам. Детальніше про це - у статті Чи можна алкоголь вагітним. Також від спиртного варто утриматися годуючим матерям і дівчатам, які планують зачаття.

Всупереч розхожій думці, алкоголь не розслаблює організм, а навпаки, призводить його в стресовий стан. Сп`яніння - це не що інше, як відмирання клітин головного мозку. Отже, алкоголь не можна вживати, якщо ваша діяльність пов`язана з управлінням будь-якої серйозної технікою, де потрібна зосередженість і уважність (наприклад, автомобіль або верстат на заводі).

Алкоголь не сумісний з більшістю лекарств- дію інших він помітно послаблює, тому, якщо ви проходите лікування, краще забути про спиртне на якийсь час. Більш детально про це ви можете дізнатися в статті - Чи можна алкоголь з антибіотиками.

Лікарі-дієтологи радять утримуватися від вживання алкоголю під час дієти (за рідкісним винятком) для того, щоб не порушувалася чистка організму від шкідливих речовин. Стаття Чи можна пити при дієті більш детально розповість вам про це.

У будь-якому випадку, вживати спиртне чи ні - справа і вибір кожної людини. Вирішувати вам, ми можемо тільки порадити.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!