» » » Чи можна пити, приймаючи антибіотики?

Чи можна пити, приймаючи антибіотики?

Чи можна пити, приймаючи антибіотики?

Багатьох наших співвітчизників цікавить, чи можна пити, приймаючи антибіотики. На цей рахунок серед людей ходить цілком обгрунтована думка про негативний вплив етилового спирту на результати терапії. Традиційно вважається, що поєднання антибактеріальних препаратів та алкогольних напоїв може завдати шкоди людському організму.

Хоча існують і інші думки, зокрема, що більшість антибіотиків сумісні з алкоголем. Навіть є наукові дослідження, які доводять, що ефективність основних груп антибіотиків не зменшується після прийому їх з алкоголем, причому дослідження проводилися не тільки на тварин, але і на людях-добровольцях.

Однак залишається фактом негативний вплив антибіотиків на печінку (гепатотоксичність) в результаті прийому цих препаратів з алкоголем. І без того ослабленому організму доведеться витрачати останні сили на боротьбу з токсичними речовинами, що істотно позначається на стані здоров`я. Більше інформації про сумісність алкоголю та антибіотиків ви знайдете в нашій статті Чи можна алкоголь з антибіотиками.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!