» » » Що приймати з антибіотиками?

Що приймати з антибіотиками?

Що приймати з антибіотиками?

Антибіотики застосовуються для лікування широкого спектру хвороб. У деяких випадках вони дійсно здатні врятувати життя. Але, вбиваючи шкідливі мікроорганізми, вони одночасно знищують і мікрофлору кишечника, а також викликають ряд інших патологій. Що приймати разом з антибіотиками, щоб зменшити їх негативний вплив на організм?

Побічні ефекти антибіотиків

Шлунково-кишковий тракт страждає від антибіотиків більше за інші органи. А так як однієї з його функцій є захист організму від патогенних мікроорганізмів, в результаті прийому антибіотиків не тільки порушується травлення, але і розвивається дисбактеріоз. Це порушення мікрофлори кишечника, яке знижує імунітет людини і стає причиною шлунково-кишкових захворювань.

Тривале і часте застосування антибіотиків може викликати медикаментозний гепатит і холестаз. Антибактеріальні препарати печінку сприймає як токсична речовина і запускає біохімічний процес їх знезараження.

Терапія антибіотиками може призвести до розвитку кандидозу. Найчастіше це кандидоз у жінок, але зустрічається кандидоз слизових у чоловіків і дітей.

У людей з алергічною схильністю антибіотики можуть викликати напад алергії.



Ні в якому разі не можна вживати алкоголь з антибіотиками. Це збільшує навантаження на ослаблені хворобою органи, зокрема печінку і нирки. А в поєднанні з багатьма антибіотиками алкоголь може викликати блювоту, головний біль та інші проблеми зі здоров`ям.

Що приймати з антибіотиками, щоб уникнути ускладнень

Не допустити розвиток дисбактеріозу і відновити здоров`я Шлунково-кишкового тракту після прийому антибіотиків можна за допомогою препаратів з високим вмістом корисних бактерій (прибутків):

  • на основі лактобактерій: порошок Біобактон, таблетки Лактобактерин, супозиторії Ацилакт;
  • на основі біфідобактерій. Хорошим препаратом з даної серії є Бифиформ. приймати Бифиформ дуже зручно, так як він випускається у вигляді капсул із захисною оболонкою;
  • препарати, що поєднують біфідо-і лактобактерії. Комплексний вплив на мікрофлору кишечника надає препарат Лінекс. знаючи, як правильно приймати Лінекс з антибіотиками, можна запобігти дисбактеріоз у людей будь-якого віку, а також у вагітних жінок і немовлят.

Захистити від пошкоджень печінку допоможе препарат Урсосану. Він покращує відтік жовчі, запобігає загибель клітин печінки, розчиняє холестеринові камені в жовчі і знижує рівень холестерину в крові. Урсодезоксихолева кислота має імуномодулюючу дію.

Для лікування і профілактики кандидозу призначають Флуконазол. Як правило, достатньо одного прийому лікарського засобу.

На допомогу алергікам приходять антигістамінні препарати, наприклад, Неоклер. Препарат не має побічних ефектів і звикання.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!