» » » Як приймати антибіотики?

Як приймати антибіотики?

Як приймати антибіотики?

Антибіотики - це лікарські препарати, які приймаються для боротьби з шкідливими мікроорганізмами, небезпечними для здоров`я людини. Цікаво, що сама назва їх походить від латинських коренів, що позначають «проти» і «життя». Це свідчить про те, що дані лікарські засоби необхідно застосовувати з великою обережністю, щоб не зашкодити життю самої людини. Як правильно приймати антибіотики?

Правила застосування антибіотиків:

  • По-перше, не можна займатися самолікуванням. Тільки лікар може визначити, які саме антибіотики і в яких дозах призначити хворому.
  • Потрібно пам`ятати, що лікування антибіотиками проводиться курсом. Тому не можна припиняти їх вживання при перших ознаках полегшення здоров`я. Весь курс, призначений лікарем, необхідно довести до кінця.
  • Кожен конкретний антибіотик має свої правила прийому. Одні необхідно пити до їжі, інші - після. Одні можна запивати і водою, і молоком, інші ж категорично не можна запивати молоком. Різні і дози препарату, що залежать від віку хворого, складності захворювання. Тому необхідно чітко слідувати інструкції по вживанню антибіотиків.
  • Великою помилкою буде, якщо пацієнт почне сам коригувати дозу лікарського препарату: або збільшувати, або зменшувати її. Це може негативно позначитися не тільки на лікуванні, але і взагалі на здоров`я людини. Адже надмірна кількість антибіотиків просто не допустимо.
  • Потрібно пам`ятати, що ефективність впливу антибіотиків може знижуватися при їх взаємодії з іншими ліками. А іноді взагалі може настати негативний ефект, так як з рядом ліків їх взагалі вживати категорично заборонено. Тому необхідно обов`язково повідомити лікаря, які додаткові лікарські препарати використовує хворий, порадитися, чи можна їх поєднувати з даним видом антибіотиків.
  • І, звичайно, ні в якому разі не можна приймати алкоголь під час лікування антибіотиками. Детально про це можна прочитати в статті Чи можна алкоголь з антибіотиками.


Таким чином, тільки правильне застосування антибіотиків допоможе вилікуватися хворій людині.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!