Як відновити здоров'я?

Як відновити здоров`я?

Хвороби, стреси, хірургічні операції, куріння - все це завдає величезної шкоди нашому здоров`ю. Імунна система виходить з ладу, і на нас починають критикувати все нові захворювання. Для того щоб цього не відбувалося, необхідно вчасно вживати заходів, щоб відновити здоров`я. Ну, і, звичайно ж, дотримуватися основні принципи і правила здоров`я, а саме:

  • повноцінне харчування;
  • розклад дня;
  • заняття спортом;
  • повноцінний відпочинок і сон.

До речі, для нас не секрет, що навіть короткочасний курс прийому антибіотиків приносить імунній системі величезної шкоди. Тому давайте подивимося, що вам необхідно зробити, в разі, якщо ви перенесли хворобу, в процесі якої змушені були застосовувати антибіотик.

Як відновити здоров`я після антибіотиків

  1. Тритижневий спокій. Фізіологи стверджують, що протягом трьох тижнів, після закінчення прийому антибіотиків, людина повинна дотримуватися щадного режиму. Це означає, що вам варто утриматися від тривалих поїздок, гучних вечірок, стресів і напруженої роботи.
  2. Виключити вживання алкоголю. Нам всім відомо, що при прийомі антибіотиків, алкоголь строго протипоказаний. Однак далеко не кожен з нас обізнаний, що після закінчення курсу лікування, алкоголь не можна приймати ще як мінімум 10 днів. Це пов`язано з тим, що печінка працює на утилізацію антибіотиків, а це завдання не з легких. Тому, щоб допомогти печінки, необхідно включити в свій раціон харчування цикорій, вівсяний кисіль і відвар растоптиша. Ці кошти відмінно допоможуть роботі печінки.
  3. Для того щоб відновити здоров`я після хвороби, особливо, якщо ви застосовували антибіотики, необхідно подбати про мікрофлору кишечника. Для цього включіть в свій раціон харчування фрукти і овочі, не менше 500 грамів кисломолочних продуктів в день, м`ясо птиці і нежирну рибу. Протягом перших трьох тижнів повністю відмовтеся від копченостей, гострих і маринованих продуктів, виключіть з раціону консервовані продукти.


Лікування багатьох хвороб не обмежується прийомом антибіотиків. Хірургічні операції - це дуже серйозне втручання в організм людини. Вони не можуть пройти без наслідків, адже крім самого факту хірургічного втручання, наш організм піддається впливу наркозу. Тому буде доцільно розглянути методи відновлення організму, після перенесення операцій.

Як відновити здоров`я після операції

  1. Найголовніше для післяопераційного відновлення - це комплексний підхід до реабілітації. Після операції необхідно дотримуватися пастельний режим. Тому хворий мало рухається, а це негативно позначається на тонусі м`язів, загальному самопочутті і психологічному стані.
  2. Фізіотерапевтичні процедури. Не варто нехтувати ними. Вони надають відмінне знеболюючу дію, усувають набряки і приводять у норму роботу всього організму. Крім того, вони позитивно впливають на психіку і підвищують імунітет.
  3. Позитивний вплив робить на організм лікувальний масаж. Він допомагає швидко відновити здоров`я, надаючи загальнозміцнюючу дію.
  4. Не варто забувати і про правильному підборі дієти. Після проведеної операції, лікар обов`язково розповість вам про те, від яких продуктів вам слід відмовитися, а які навпаки сприятимуть вашому швидкому одужанню. У будь-якому випадку, в післяопераційний період, у вашому раціоні має міститися якомога більше білкових продуктів, мінералів і вітамінів.
  5. Відновлюючись після операції, не нервуйте, добре харчуйтеся і дотримуйтесь рекомендацій лікаря.


Варто зазначити, що негативний вплив на наш організм надають не тільки хвороби, але і ми самі. Так, наприклад, курінням ми повільно вбиваємо себе. І якщо ви вирішили позбутися від цієї звички, то потрібно допомогти своєму організму якомога швидше відновитися від шкідливої дії нікотину.

Як відновити здоров`я після куріння

В першу чергу, рекомендується провести очистку дихальної системи. При цьому майте на увазі, що трав`яні збори і дорогі препарати не допоможуть вам це зробити, поки ваші легені не стануть щодня отримувати необхідну кількість чистого, свіжого повітря. Провітрюйте кімнату не менше трьох разів на день, проводьте вологе прибирання. Якщо дозволяють кошти, то купіть зволожувач повітря. Приймайте вітаміни С, В12, Е, А, мікроелементи цинку і селену. Вони роблять благотворний вплив на дихальні органи. Вживайте суміш лимон і меду.

Для відновлення організму необхідно подбати і про судинах. Тому постарайтеся пити якомога більше рідини. Відмінним засобом для підтримки судин є чорний чай з додаванням молока і меду. Встановіть собі розумний режим прийому їжі. Слід уникати солоної, занадто жирної, солодкої і копченої їжі. У той же час, не можна захоплюватися дієтами. Вивести залишкові токсини вам допоможе активоване вугілля. Цей препарат необхідно застосовувати натщесерце, запиваючи водою, приблизно хвилин за 15 до прийому їжі. І не забувайте про спорт. Займіться йогою, плаванням або їздою на велосипеді. Тепер Ви знаєте, як відновити здоров`я саме у Вашому випадку. Дуже сподіваємося, що наша стаття допоможе Вам стати по-справжньому здоровою людиною.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!