» » » Як відновити мікрофлору піхви?

Як відновити мікрофлору піхви?

Організм жінки дуже тонка і складна структура. Стан здоров`я будь-якої жінки залежить від різних факторів. Для кожної жінки величезне значення відіграє стан здоров`я її інтимної сфери. Так як найменші порушення можуть викликати сильний дискомфорт, а також знизити рівень її життя.

мікрофлора піхви

Однією з найпоширеніших проблем інтимної сфери є порушення мікрофлори піхви. Дуже часто жінки на початкових стадіях навіть не помічають цього дисбалансу в організмі, так як відчутні симптоми з`являються через деякий час. З`являються неприємні виділення, може початися молочниця, неприємний запах. Тільки після появи цих відчутних симптомів жінка починає замислюватися, як відновити мікрофлору піхви.

Основне завдання флори піхви - захист від хвороботворних бактерій, які можуть проникнути ззовні і привести до дуже серйозних наслідків. Також завдяки кислому середовищі піхви відбувається природний відбір сильних і слабких сперматозоїдів, для подальшого продовження роду, в результаті якого можуть вижити тільки найстійкіші особини.

Порушення мікрофлори піхви

Причин порушення мікрофлори піхви дуже багато. Найнесподіваніше вплив на організм жінки може привести до дисбактеріозу піхви. Розглянемо основні з них:

  1. Дуже важливою причиною є стреси. У сучасних умовах життя дуже часто жінка знаходиться в стані хронічного напруження. Також дуже багато одноразових сильних стресів будь то на роботі чи вдома. Все це призводить до порушення гормонального фону жіночого організму, і як наслідок - порушення мікрофлори піхви.
  2. Переохолодження, також призводить до негативних наслідків.
  3. Вагітність. Протягом всього періоду вагітності організм жінки відчуває дуже сильне навантаження. Відбуваються відчутні зміни гормонального фону. Особливо схильна до вагітна жінка даної проблеми на першому і третьому триместрі вагітності.
  4. Недбале ставлення до статевим партнерам, часта їх зміна.
  5. Дуже часте вживання антибіотиків.
  6. Проблеми з кишечником. Дисбактеріоз кишечника дуже часто є причиною порушення мікрофлори піхви.
  7. Тампони, які неправильно використовуються і змінюються нерегулярно, можуть викликати дуже серйозні порушення флори за дуже короткий проміжок часу. При використанні прокладок такого статися не може, так як менструальна кров не затримується в організмі.

Нормалізація мікрофлори піхви



Успішна нормалізація мікрофлори піхви - це в першу чергу оперативність початку лікування, яке може призначити тільки гінеколог. Тому перед початком лікування вкрай необхідно проконсультуватися з фахівцем.

Лікування при цьому має бути комплексним. По-перше, необхідно усунути шкідливі бактерії, які проникли в піхву. Для цього можуть бути призначені антибіотики. По-друге, піхву необхідно заселити корисною флорою, і це є основною дією в лікуванні мікрофлори піхви. І третя група препаратів - для підвищення імунітету стінки піхви, так як якщо не відновити імунітет тут, то і все лікування виявиться абсолютно неефективним.



Ваш лікуючий лікар може призначити вам такі препарати для мікрофлори піхви:

  1. Вагінорм З
  2. Гінофлор Е
  3. Фемілекс
  4. ацилакт
  5. Лактонорм

Але слід зазначити, що універсального препарату для лікування дисбактеріозу піхви не існує. Так як все залежить від індивідуальних показників кожної жінки, то і препарат підбирається з урахуванням цих особливостей. Лікування мікрофлори піхви буде більш ефективним, якщо почати його якомога раніше.

Попередження порушення мікрофлори піхви

Якщо жінка хоч раз стикалася з дисбактеріозом піхви, то надалі їй слід регулярно проводити ряд профілактичних процедур, щоб уникнути чергового рецидиву. Слід зазначити, що жінка повинна обов`язково відвідувати гінеколога кожні півроку. Тим самим убезпечивши себе від запущених стадій захворювання.

Необхідно регулярно стежити за станом свого здоров`я, правильно харчуватися, вживати в їжу більше клітковини і молочнокислих продуктів, так як все це сприяє підтримці здорової мікрофлори кишечника і піхви. У холодну пору року необхідно уникати переохолодження. У сезон авітамінозу вживати додаткових комплекси вітамінів і мінералів.

Дорогі жінки, любите і бережіть себе, і ваш організм відповість вам на це вдячністю!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!