» » » Чому місячні коричневого кольору?

Чому місячні коричневого кольору?

Для кожної дівчинки на певному етапі її житті настає момент, коли у неї починаються менструації. Місячні - це виділення крові у жінок з піхви. У нормі вони повинні бути червоного кольору без запаху і повторюватися з певною періодичністю. В ідеалі, менструація не повинна доставляти жінці будь-яких серйозних неприємностей.

Коли менструації тільки починаються, вони можуть бути нерегулярними, з`являтися один раз в три або чотири місяці, і це вважається нормальним. У міру дорослішання дівчата цикл повинен нормалізуватися. У разі, якщо такі збої відбуваються у жінок з вже сталим циклом, це вже результат якихось проблем в організмі, і потрібно звертатися до лікаря для з`ясування причин. Причинами здатися гінеколога є також зайва щедрість виділень або навпаки, їх убогість, зайва хворобливість і зміна кольору менструальної крові.

Іноді менструації набувають коричневий відтінок. Так чому місячні коричневого кольору? Коричневий колір є наслідком окислення і руйнування крові в піхву. Чому таке трапляється? Причини цього можуть бути різними.

Причини, які не потребують лікування



Поява темних виділень іноді не потребує лікування і є нормою.

  1. У період дозрівання у дівчаток можуть бути мізерні місячні коричневого кольору. Це є нормальним, і з віком має пройти.
  2. У період менопаузи у жінки теж можуть з`явитися мізерні темнуваті виділення.
  3. Невеликі виділення коричневого кольору після місячних також не становлять небезпеки за умови, що жінка здорова.

Причини, що вимагають лікування

Якщо у жінки дітородного віку раптом почали з`являтися такі виділення, то це може бути пов`язано з певним захворюванням і потребує лікування.

  1. Порушення функцій гіпофіза і яєчників, що регулюють функцію менструального циклу, можуть викликати темні виділення.
  2. Часті аборти і вискоблювання можуть привести до неповноцінності ендометрію, що, в свою чергу, веде до подібних виділенням.
  3. Нерегулярність вироблення гормонів, які відповідають за менструальну функцію, може привести до погіршення вироблення гормонів. Це також може викликати місячні темно-коричневого кольору.
  4. Різні запальні захворювання статевої системи також несприятливо впливають на те, як протікає менструація. Ендометріоз і ендометрит, що викликають запалення в матці, можуть бути причиною темних місячних, а також бурих виділень до і після місячних і навіть в середині менструального циклу.
  5. Гіперплазія і поліпи в матці теж можуть викликати такі кровотечі.
  6. У вагітних поява темних виділень означає серйозні проблеми з плодом. Відшарування плаценти або плодового яйця загрожує викиднем, і тому потрібно негайної госпіталізації.
  7. Існує ще багато різних причин, серед яких авітаміноз і анемія, анорексія, стреси і багато іншого.

Взагалі, причини темних виділень повинен діагностувати лікар після повного обстеження організму жінки. Необхідну лікування потрібно провести обов`язково в повному обсязі, інакше хвороба може перейти в хронічну форму, яка важко піддається лікуванню. Так що будьте уважні до свого здоров`я!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!