» » » Коли прийдуть місячні?

Коли прийдуть місячні?

Кожна дівчинка з нетерпінням чекає, коли почнуться місячні, адже це означає, що вона стає дорослішою. Але що взагалі є такі зміни в жіночому організмі, зазвичай підліткам невідомо. Тому слід морально підготуватися до першої менструації, ознайомившись з основною теорією.

Менструація починається у дівчаток, приблизно у віці 11-15 років. Бувають такі випадки, коли менструація настає трохи раніше, пов`язано це з акцелерацією, що не є відхиленням. Але якщо у вісімнадцятирічної дівчини ще не почалися місячні, потрібно терміново звернутися до лікаря, так як це вважається серйозним порушенням фізичного розвитку дівчини.

перші місячні

Перші місячні - це досить складний процес в жіночому організмі, який представляє фізіологічні та моральні випробування для дівчинки. Статеве дозрівання дівчинки - це фінальна стадія пубертатного періоду, воно засвідчує приходом першої менструації. Уже до сімнадцяти років в організмі виробляється регулярний менструальний цикл. Перші менструації кардинально відрізняються від подальших місячних. Вони набагато коротше за тривалістю і за обсягом виділень, тривають приблизно три дні. Коли прийдуть місячні, дівчинка обов`язково повинна дотримуватися деяких правил: уникати важких фізичних навантажень, а також дотримуватися правил особистої гігієни.

Передвісники початку менструації

Всі жінки переносять ці дні по-різному. Хтось не відчуває незручності або якихось болів, а для кого-то передменструальний період є великим випробуванням. Існує кілька провісників, за допомогою яких можна дізнатися, коли повинні початися місячні:

  1. Перед місячними у жінки можуть з`явитися прищі на обличчі або в області грудей.

  2. Присутні тягнуть болі внизу живота, а також в попереку. У ці дні організм жінки ослаблений.



  3. Передменструальний синдром. Можливі головні болі, нудота, занепад сил, поганий настрій. Такі відчуття не є відхиленнями, а також вони не порушують нормальний спосіб життя. Лікування потрібно лише при дуже сильних болях. Для цього існує безліч болезаспокійливих препаратів. Є дві переваги в наявності провісників перед менструацією. Перше - це попередження про початок критичних днів-друге - місячні провісники бувають тільки в овуляторних циклах.

Тривалість критичних днів

Багатьох жінок турбує питання про нерегулярності менструального циклу. Варто відзначити, що цикл критичних днів - це проміжок часу від першого дня місячних до першого дня наступного циклу. На сьогоднішній день тільки тридцять відсотків дівчат можуть похвалитися регулярної і чіткої тривалістю менструації. Ідеальний проміжок часу між менструаціями - двадцять вісім днів, він називається місячним циклом. Нормальний цикл - не більш 36 днів і не менше 20 днів. Всі інші випадки вважаються відхиленнями від норми. У таких ситуаціях потрібно звернутися до спеціалізованого лікаря, тобто до гінеколога. Кожній дівчині бажано вести календар, призначений для спеціального контролю менструацій. Це значно полегшить ситуацію і вирішить проблему, як дізнатися, коли почнуться місячні.

Вагітність і пологи

Слід зазначити деякі важливі моменти, які характеризують взаємозв`язок місячних і вагітності:

  1. Кровотеча, яке відповідає кількості, а також тривалості звичайним місячним, на жаль, означає велику ймовірність втрати плоду.

  2. Будь-яка кровотеча, яке спостерігається в першому триместрі, свідчить про проблеми з вагітністю і вимагає термінового обстеження у гінеколога.

Після народження дитини менструації зазвичай починаються через півроку після пологів, проте бувають і винятки. Абсолютно нормально, якщо перші місячні після пологів почалися в перший місяць життя дитини або по закінченні року після пологів, все індивідуально.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!